Moed

Gisteren stond ik voor de keuze, ik ga met de trein of met de auto naar mijn afspraak. Het werd bewust de auto. Toeval of niet, maar op de A4 waren aanrijdingen geweest en zo belande ik in de file. Een uur te laat op mijn afspraak. Maar als ik de trein had genomen was ik drie uur te laat geweest, want op hetzelfde traject naast de snelweg was iemand geschept door de trein. Bizar gezicht al die hulpverleners bij de stilstaande trein, een niet zo fijne dag voor alle mensen daar, moedige mensen. Dan besef je wel in wat voor klein landje wij leven, een paar toevalligheden en alles loopt vast. Kun je miljoenen extra in wegen of treinen pompen, maar hier doe je helemaal niets aan.

Gisteren was ook de dag van weer een moedige bekentenis in de wielersport. Michael Boogerd heeft openheid van zaken gegeven. Alles behaald met het gebruik van doping. De moed was hem in de wielerschoenen gezonken. Ik sprak gisteren ook met iemand over moed. Het ontbreken van moedige mensen in de maatschappij. Dat het voor de geschiedenis zo belangrijk is dat we alles dichtbij de waarheid kunnen optekenen, onderbouwd door feiten. Om van te leren… Wat hebben veel mensen zitten slapen de afgelopen jaren of achterover geleund. Bewust of onbewust. Misschien dat we voor de studenten die over 30 jaar interesse gaan tonen in onze geschiedenis, er een briefje bij kunnen doen, moet bewust nog verder uitgezocht worden.

Met doping meer mans, met melk niet meer mans! Grote terugroepactie van voer voor melkvee. De giftige stof aflatoxine kan in het voer zitten. Voer dat is gemaakt van Hongaars, Roemeens en Servisch maïs. Ik dacht altijd dat alle wijzen uit het oosten kwamen? In 2012 was er ook al gezeur over genetisch gemodificeerde maïs, de ratten werden hier niet echt gezonder van. Er was pas een moedige man die zei: “je kunt door een dieet, ziektes voorkomen of uitstellen op den duur.”  Nou, als we zo doorgaan kunnen we niets meer eten. Het woord dieet komt dan ook te vervallen, hoera! Vaarwel melk en vaarwel maïs!

Was er ook nog iets om te lachen vandaag? Jawel, de directeur van FC Groningen was op bezoek bij de burgemeester van Groningen. Per ongeluk drukte hij daar op de noodknop, waarop het centrum van Groningen vol stroomde met politie. Een betere BHV oefening kun je toch niet wensen? Zullen de drones ook hebben meegedaan aan de oefening? Stel je voor als patiënt in de zorg, dat je op zo’n noodknop drukt en er komt 50 man aan zorgpersoneel binnen stormen. Nee, hoe zeer ik ook mijn best doe, dat zie ik niet gebeuren…

Het blijft echt een geweldige tijd om over te schrijven, vol goede moed ga ik hiermee verder!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

q7fs

Please type the text above: