Tweet tweet

Op Publitiek kun je alle Twitter berichten lezen van onze medemens, werkzaam in de politiek.  Mocht je denken dat je naast een politiek baan geen thuisleven meer hebt, lees dan een paar tweets van afgelopen twee weekenden.

Linda Voortman (GroenLinks): ik ben nu thuis. Mijn vriend heeft heerlijk gekookt!

Arie Slob (ChristenUnie): dit weekend tickets besteld voor concert Don Moen.

Arie Slob (ChristenUnie): vanmiddag genoten van spektakel in en buiten het veld bij derby IJsselmeervogels-Spakenburg. Dank voor gastvrije ontvangst.

Tanja Jadnanansing (PvdA): Old is Gold concert met Metropole Orkest, fantastische muziek.

Wassila Hachchi (D66): avond en nacht vol cultuur museumnacht Rdam “Waterlanders”.

Alexander Pechtold (D66): zojuist gezien fantastisch jeugdtheater  “De man met de bakkebaarden” van toneelgezelschap Beumer&Drost aanrader.

Michiel van Veen (VVD): net bij de AH in Cuijk geweest. Ik was niet de enige…..

Helma Neppérus (VVD): lekker gefietst, straks het ereleden diner van de Roeibond. Wordt vast gezellig.

De mooiste tweet kwam natuurlijk afgelopen weekend van Linda Voortman (GroenLinks): een vluchteling laat z’n vliegticket zien: uitgezet naar Somalië, daar gevangengezet en teruggestuurd naar NL. Uitzichtloze situatie! Linda was een van de Kamerleden, die afgelopen weekend een nachtje hebben geslapen in de Vluchtkerk in Amsterdam. Er zijn eindelijk eens mensen in de politiek die zich bewust gaan worden van de uitgeprocedeerde asielzoekers. Binnenkort moeten ze de kerk weer uit en belanden ze weer op de straat. Het zou mooi zijn als er voor die tijd een goed plan op de plank ligt voor deze mensen.

Zal iemand op maandag in Den Haag nog vragen: hoe was je weekend? Iedereen leest immers alles van elkaar via het internet. Voor mij een goede reden om niet te gaan Twitteren. Bewuste verarming van het leven.

Mocht de tijd zo veranderen, dat er Kamervragen gesteld gaan worden over elkaars “wat doe ik in het weekend” Twitter berichten dan is de maat echt vol. Doet mij een beetje denken aan de singel van Lange Frans  & Baas B, Kamervragen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ONP3

Please type the text above: