Wie is er ziende blind en horende doof? Ik?

Je hebt nog helemaal niet over de paus geschreven. Klopt, ik had andere dingen om mij over te verwonderen en dit godswonder kwam daar even niet in voor. Maar ik wil de flauwste niet zijn en daarom op deze mooie zondag een pauselijk stukje. Ik ken de man bewust niet, dus ik kan niet uit eigen waarneming schrijven. Ik ken wel verhalen van slachtoffers over de schandalen en het misbruik in de kerk, maar daar doet een onafhankelijk iemand onderzoek naar. Overigens staan veel slachtoffers bewust niet in dat onderzoeksrapport, zij doen geen aangifte en vertrouwen op God. Misschien is dat maar bewust beter ook.

Afijn, dat stuk metaal met dat petje op, was in Denemarken ook steeds op de televisie. Toevallig had ik een uur voordat de witte rook uit dat petje op het dak kwam, het over Argentinië. God luistert ook met mijn gesprekken mee…

Paus Franciscus wilde eigenlijk geen paus worden en hij had dat ook niet verwacht. De voormalige kardinaal Jorge Bergoglio had zijn vliegtuigticket al geboekt om terug te vliegen naar Argentinië. Waarom doe je dan in hemelsnaam mee? Zo ga je toch ook niet het water in op een WK zwemmen? Ik doe mee, maar ik hoop niet dat ik eerste ga worden.

Hij is persoonlijk nog even terug gegaan naar zijn hotel, om de rekening te betalen. Wie vist die rekening eens boven water, in deze tijd van openheid is dat toch het vermaak? Had hij een bad of douche, een föhn, gebruikte hij de badjas en slippers en dronk hij thee of koffie? WOB documentje?

En dan ben je paus en dan staat je eerste jeugdvriendinnetje op. Hij vroeg Amalia als 12-jarige ten huwelijk. De paus zal nog steeds dat beeld van dat lieve kleine meisje van toen op zijn netvlies gehad hebben. Nu ziet hij opeens een oude vrouw met grijs haar en bril met rimpels. Weg mooie herinnering, bam! Welkom in de wereld, die paus heet!

En dan moet je meteen al een visie hebben als nieuwe paus. Niemand in de Italiaanse regering heeft een gezamenlijke visie, maar de paus moet deze meteen hebben!  Dan ga je er maar voor dat je voor de armen gaat strijden. De kerk moet terug naar haar roots, haar rijkdommen afwerpen en zich concentreren op de armen. Een arme kerk, voor de armen. Ik begrijp dat we binnenkort een goddelijke donatie krijgen voor de voedselbank vanuit Vaticaanstad?

Ook een blinde journalist mocht even bij de nieuwe paus komen. De paus vroeg God om de blindengeleidehond te beschermen. Als het een aflevering van Het Zesde Zintuig was geweest dan was de journalist weer gaan zien en de hond gaan blaffen, of zoiets.

Paus Franciscus, de nieuwe hoop. Go paus, go!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

39YZn

Please type the text above: