De grote vissen eten de kleine

Gisteren even niet geschreven want ik moest mijn geld elders gaan onderbrengen, smile! Geld maakt niet gelukkig, is maar weer eens bewezen. Die spreekwoorden en gezegden van vroeger zijn door slimme mensen bedacht. Maar wat een zotte situaties worden er gecreƫerd door de grote vissen. De kleine vissen drijven binnenkort boven in de vissenkom.

Wat een beetje onderbelicht wordt, is dat de woede van de bevolking zich op Cyprus zich tegen Duitsland en Nederland aan het richten is. In Griekenland zag je dat ook al eerder gebeuren. Met Dijsselbloem als voorzitter van de Eurogroep, worden wij nu ook in een adem genoemd met Duitsland. De kleine vissen tegen de grote vissen.

Je had beter Cyprus uit de Europese Unie kunnen laten gaan. Rusland had dan het landje echt wel onder zijn hoede genomen. Probleem opgelost. En dan gewoon belasting gaan betalen daar. Je zal maar de normen en waarden van je ouders hebben meegekregen, dat je altijd wat spaargeld op de bank moet hebben staan. Je werkt hard en denkt dat je spaargeld tot 100.000 euro veilig was. Niet dus! Ik zou ook pisnijdig zijn als ik in de kleine vissen schoenen in Cyprus zou staan.

De grote vissen in Cyprus, maar ook in de rest van de eurolanden hebben hun vermogen allang gespreid in het buitenland. Met dank aan deze actie, weten de kleine vissen nu ook bewust wat hen te doen staat. Vertrouwen weg, bam! Iedereen die tegen de euro was wordt eigenlijk tegemoet gekomen, zo kun je het ook bekijken. De kans op verdrinking van de munt is weer een stapje dichterbij gekomen, blub.

En als we het dan toch over vissen hebben. Weer een voedselschandaal in ons buurland. Vis, schaaldieren en zeevruchten uit de diepvries zijn door Duitse producenten opzettelijk zwaarder gemaakt door water toe te voegen. Tegenwoordig kun je al je vlees beter eerst even in de sladroger doen om al het water eruit te halen. Filmpje van maken en wat getuigen erbij en je gaat terug naar de winkel omdat je bewust teveel hebt betaald. Hoe makkelijk kan het weer zijn.

Vandaag is de inhuldiging van paus Franciscus in Rome. Alle grote vissen zijn uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Laten we hopen dat de nieuwe paus bewust voor de kleine visjes gaat bidden, die naar adem happend bijna op het droge liggen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1vnTnP

Please type the text above: