Koffiedik kijken

Koffiedik kijken. Ja, ik kan het soms en in dit geval is het maar weer eens uitgekomen. Zelden heb ik zo’n vieze smaak in mijn mond gehad, als bij het drinken van mijn kopje koffie gisterenochtend. DE Master Blenders was de boosdoener. Wat een toneelstuk is er hier weer opgevoerd. Winst harken en doorverkopen de boel. Nu maar wachten op de witte rook, die uit de schoorsteen in Utrecht gaat komen.

Waar echte koffie voor iedereen klaar stond, dat was bij de voedselbank. Hier noemen wij dat een bakkie bewuste menselijke troost. Voor alle mensen bij de voedselbank zou ik de voedselpakketten binnen een jaar ook wel willen verdubbelen. Wat zullen de mensen blij zijn met twee in plaats van met een pakket. Misschien toch maar eens de beurs op met de voedselbank? Met Jan Bennink aan het hoofd?

En de aanmeldingen blijven nog steeds binnen komen bij onze voedselbank. Met meer mensen, krijg je ook meer meningen. Zo was er een man die klaagde over de inhoud van het pakket. Er moest volgens hem melk, suiker en meel in, meer eerste levensbehoeften. Natuurlijk had de beste man gelijk, maar wij zijn ook afhankelijk van wat we krijgen. Er zitten inderdaad dingen in het pakket waarvan je denkt: hoe bestaat het. Een kaars of een boek of een magazine. Ik kan mij wel indenken dat als je honger hebt, je de meerwaarde van deze artikelen niet inziet. Maar je kunt het ook positief bekijken en dat je dit soort artikelen dus gewoon gratis krijgt. Maar ik ben het wel met hem eens dat “onze voedselpakketten” hier in Nederland, anders zijn dan de dekens en het voedsel in voedselpakketten in SyriĆ«. Als de mensen in SyriĆ« een boek en een kaars krijgen dan steken ze met de kaars het boek in de brand voor warmte, of zoiets.

Maar op een enkeling na, zijn alle mensen echt blij met een voedselpakket. Een groot probleem is de stijgende werkeloosheid in Nederland. Bij de voedselbank komt iemand van rond de zestig jaar zonder diploma’s, maar met een berg aan werkervaring. Hij ziet zichzelf niet meer aan de slag komen. En dat is bewust triest.

Gelukkig was daar ook The Passion gisterenavond op de televisie vanuit Den Haag. Een betere boodschap konden ze toch niet overbrengen met zijn allen daar? Bewust mooi gedaan!

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1cBTrs

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>