IJskoud

Wat een leuk bewust programma voor kinderen is IJsstrijd. Dan ben ik ook nog maar een kind, maar het is het enige leuke programma op de televisie op zaterdagavond. Ik heb nooit geweten, dat de lift nemen beter is voor het milieu dan de trap nemen. Vandaag is het Pasen en dat vieren we ook in de ijskou. Ach, je kunt ook lichtjes in de paastak hangen, altijd alles positief bekijken!

Voor veel mensen hebben dingen van vroeger geen waarde meer. Zo wil de gemeente Amsterdam de originele documenten over de erfpacht vernietigingen. Ja, de oorlog is geweest en waarom zouden we zoiets bewaren. Zullen ze dat daar echt denken? Ik mag toch hopen dat er nog ergens een plekje in een museum is voor dit soort dingen. Wel humor is de kritiek op het programma, Tussen Kunst & Kitsch. Er komen blijkbaar te mooie en waardevolle dingen voorbij en dan gaan mensen vragen stellen. Maar goed dat de regie van dat programma niet in handen is van de gemeente Amsterdam. Zij zouden alles vernietigen, ijskoud.

Wel zielig voor alle ouderen die het geld voor de thuiszorg zo hard nodig hebben. Of dringend behoefte hebben aan een operatie, die niet gedekt wordt. Ook kun je met veel geld een beter plekje in een Spaans bejaardenhuis kopen. Tja en daar zit je dan met je antieke potjes en schilderijen. Je hebt nooit van je overleden man vernomen waar hij het vandaan had. Het moest wel altijd even naar zolder in een kist als er visite kwam. Maar dat was voor de veiligheid en tegen het inbreken, aldus je overleden man. Nog op zijn sterfbed zei hij tegen je, dat je met die spullen naar Kunst & Kitsch moest gaan. Arme oudjes, de tijden veranderen en worden ijskoud.

Trouwens nooit iemand die stervende is dingen beloven, komt bewust de grootste ellende van.

Verder halen veel inburgeraars onterecht hun taaltoets. Ook veel scholieren halen onterecht hun toets. Ik vernam een leuk praktijkverhaal dat een leerboek met 3D uitgeprint kan worden op spiekformaat. YOLO en je toets halen! IJskoud de beste zijn! Vroeger schreven wij wat woordjes op onze arm, maar dat is niet meer. Steeds meer studenten kampen met psychologische problemen, waaronder examenangst. Dit zullen dan wel de studenten zijn, die een 3D printer niet kunnen aanschaffen?

Het is vandaag weer zomer, volgens de klok. Lekker een uurtje langer bij daglicht van de ijskou genieten, heerlijk toch!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vd0L

Please type the text above: