BEEEEEHHHH!

Er zijn de laatste tijd allemaal bewuste demonstraties, zowel in eigen land als in het buitenland. En toch verbaas ik mij over het ontbreken van een grote demonstratie. Een demonstratie waar iedereen alles voor uit zijn handen zou moeten laten vallen. De demonstratie voor de VREDE. Alleen toen ik laatst in Denemarken was, stond daar een groepje voor het regeringsgebouw met een spandoek met PEACE.  Is het niet eens de hoogste tijd dat Nederland hier eens voor in de benenwagen komt? Wij zijn onderdeel van de wereld en dus zijn wij hier indirect ook de dupe van oorlogen elders.

Om alles wat beter te begrijpen doe ik nu ook aan een studie filosofie. Ik verbaas mij over het ontbreken van de vrouw in dit verhaal. Volgens een vriend is de reden waarom de meeste mannen bekende filosofen waren, omdat die veel meer vrije tijd hebben en hadden. Volgens een oude plattelandswijsheid staat de paardentand en een vrouwenhand nooit stil. Zolang de vrouwenhanden in actie zijn dan filosoferen zij niet. Vrouwen zijn altijd onmisbaar geweest en mannen misbaar. Er waren wel vrouwelijke filosofen. Sappho van Lesbos. En in de latere tijd meer vrouwen, zoals Simone de Beauvoir. Verder specialiseerden vrouwen zich liever in schoonheid dan in logica. Aldus mijn wijze vriend.

Over de schaapjes op de Veluwe valt weinig  te filosoferen. Zelfs de schapenherders worden als bedrijf gezien tegenwoordig. Een herder met schapen is niet meer modern en voordelig. Natuurmonumenten moet op de kleintjes letten… Als je het echt modern wilt doen dan moet je de schapen chippen en op afstand laten besturen door een robot. Ik zie ook wel een nieuwe televisie uitzending voor op de zaterdagavond. Wie wordt de nieuwe schaapherder op de Veluwe. Een grote live show en het publiek mag stemmen. O, wat zijn we aan het afglijden met zijn allen. BEEEHHH!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

t4Jz

Please type the text above: