Pesten en alcohol

Ik krijg vanuit het veld weer berichten over pesten. Wil je daar eens over schrijven? Nou ik heb daar al een week aan besteed een tijdje geleden, maar het helpt dus niet!

“Ook mijn nichtje wordt gepest, vorige week is het zover gekomen dat ze haar in elkaar hebben geslagen, de drie zijn drie dagen geschorst en zijn weer op school, mijn nichtje zit thuis omdat ze bang is en niet meer kan slapen.”

“Mijn kind zit nu op een andere school want ze is weggepest en denk maar niet dat iemand op school hier iets aan deed.”

“Bij de politie aangifte doen heeft geen zin want ze doen er niets aan.”

Aldus wat lezers.

Pesten is zo oud als de dag van gisteren, maar het geweld erbij schijnt toe te nemen. Foute boel! Iedereen is uniek en niemand is perfect, dus stop met dat pesten! Er zijn gelukkig ook een heleboel mensen die er wel iets aan doen en ook scholen die er iets aan doen. Bewust worden van.

Ik hoor dat de verdachten van de aanrijding van afgelopen weekend in Aalsmeer zijn opgepakt. Het verhaal gaat dat een jongen van 18 achter het stuur zat van een busje met zijn vrienden achterin. Er was drank in het spel. Ze hadden een jongen aangereden op de fiets en zijn doorgereden. De jongen die ze hadden aangereden was ook niet nuchter. Drank maakt meer kapot dan je lief is. Als dit allemaal waar is, dan kent ook deze gebeurtenis alleen maar verliezers. Een tijdje geleden vernam ik ook zo’n verhaal vanuit Leiden. De auto van paps en mams uit de parkeergarage pakken en zonder rijbewijs vrienden naar huis brengen. En lachen dat pa en ma niets door hadden gehad. Deze gebeurtenissen zijn allemaal niet nieuw, gebeurde vroeger ook, maar dan las je dat bijna nergens. Nu lezen we het wel en we zouden er eens over kunnen nadenken. Bewust worden van.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bm59

Please type the text above: