Spelen met letters

Toen ik onlangs in Zwolle was, zag ik ook W vlaggen hangen. Maar die waren van Hotel Wientjes. De voorloper van wat er nu allemaal aan vlaggen buiten hangt. Vol verbazing kijk ik naar de omtovering van Amsterdam naar een Wamsterdam stad. Zelfs het hoofdkantoor van de ING heet nu even WING. En het DeLaMar Theater het Wim en Bea theater. Uit het niets verschijnen vlaggenstokken met de W vlaggen eraan. Winkels kleuren oranje en overal klinkt het W lied. Als een dolle loop ik door de stad heen, op zoek naar de bekende punten in Amsterdam. Ik vind ze niet meer terug. Een wirwar van vlaggen en oranje versiersels. Ik vind gelukkig de weg naar huis nog terug. Donderdag 2 mei ga ik het weer eens proberen, op zoek naar de A van Amsterdam.

Ik begrijp dat mijn vriend Roel van Duijn op het Waterlooplein gaat staan met een ludieke actie op 30 april. Oude tijden herleven, samen met het Nieuw Republikeins Genootschap. Ik heb beloofd om hem van het politiebureau op te halen, mocht het mislopen. Maar ik ga ervan uit dat alles bewust wit en vreedzaam zal verlopen.

En dan is er deze week nog een W, die van staatssecretaris Weekers. De belastingdienst, ongemakkelijker kunnen ze het Weekers niet maken. Belastingdienst versus Weekers en de lachende derde die met de buit weglopen zijn de Bulgaren. Uiteraard gaat er nu goed naar gekeken worden na het meireces. Ik herhaal: na het meireces. De W van Wij gaan met zijn allen Weer eens op vakantie. De W van Wij zijn er even niet tot 14 mei.

DWHVV, dit was het voor vandaag.