Klagen of mening?

Gisteren was ik bij de voedselbank en toevallig hadden ze daar ook het plan om met de vrijwilligers uit eten te gaan. (Zie mijn bericht van gisteren.) En tot mijn grote vreugde mogen wij dit etentje zelf betalen! Ik kreeg veel reacties na mijn schrijven van gisteren, gelukkig denken meer mensen hetzelfde. Ik kreeg ook nog een verhaal over een verzorgingshuis waar een nieuwe schaar voor in de keuken niet gekocht mocht worden. Maar wel een middag voor alle vrijwilligers werd gegeven met drank, eten en muziek. Tja…

Gisteren bij de voedselbank hadden we ontbijtpakketten gekregen van twee scholen die niet mee deden met de Koningsspelen van vandaag. Er zijn dus pakketten ingekocht, zonder te vragen aan de scholen of ze wel mee wilden doen. Over bewuste verspilling gesproken. De spullen uit deze pakketten konden we weer verdelen als extra voedsel voor de mensen, dus dat was mooi. Wel opvallend dat mensen vroegen waar de oranjesoesjes waren. Er waren namelijk oranjesoesjes beloofd aan de voedselbank. Misschien volgende week, na 30 april?

Ook opvallend bij de voedselbank dat er telefonisch een vrouw had geklaagd over de inhoud van het voedselpakket. Ze had haar mening geven door de telefoon. Haar man kwam het pakket ophalen en ook hij liet nog even zijn mening horen. Niets mis mee en iedereen mag zijn mening hebben. Mijn mening zal ik er dan ook even bijvoegen: bewust wegwezen bij de voedselbank!  Er is een mooi Vlaams spreekwoord: schart je an un ezel zun mule je kriegt u bete, schart je an ze gat je kriegt u schete!

En dan is de auto door de kerk voor de oldtimers, er is weer een akkoordje gesloten in ons land! De leeftijdsgrens voor belastingvrije benzineauto’s gaat naar 40 jaar. Voor auto’s ouder dan 26 jaar komt er een kwarttarief met een maximum van 120 euro per jaar. Wat ze met de motorfietsen gaan doen is mij nog niet geheel duidelijk. Ik vind deze maatregel ontzettend zielig. Nergens lees ik iets over de aanpak van alle Poolse kentekens op onze Nederlandse wegen. Daar valt bewust geld te halen en niet bij de hobbyist van een oldtimer.