Wat een toestand

Wat een toestand op Curaçao, waar de politicus Helmin Wiels is vermoord. Iemand die zijn steentje wilde bijdragen om een betere wereld te gaan maken. De mensen bewust maken van oneerlijkheid en zijn mening hierover geven. Vandaag de dag bekoop je zoiets met de dood. Het zou niet moeten mogen.

Zo ook een verhaal vanuit een klein dorpje in Nederland. Een straat in de ban van een beruchte verdachte van een overval. Verdacht en dus op vrije voeten. Geplaatst door de reclassering in een huurhuis. Deze verdachte is bewust de buurt onveilig aan het maken daar. De politie staat met lege handen en heeft de straatbewoners geadviseerd om vooral binnen te blijven bij overlast en om dan de politie te bellen. Na drie keer aangifte bij de verhuurder moet de bewoner uit het huurhuis en daar is de hoop van de straat nu op gevestigd. Maar het trieste is dat de straatbewoners het ook echt zat zijn en niet meer binnen willen blijven in hun huis, maar willen aanpakken. Ik begrijp dat het eerste succes met gevaar voor eigen leven al geboekt is. Het recht in eigen hand nemen mag niet, maar is in dit geval wel begrijpelijk. Wat een toestand!

En dan de toestand van de asielzoekers. De politiek is vrolijk aan het welles en nietes bezig, terwijl de asielzoekers in hongerstaking zijn gegaan. Op Schiphol en in Rotterdam zijn ze het zat. Geen mens is illegaal en iedereen heeft recht op een bestaan. Het Guantánamo Bay van Nederland is aan het ontstaan. Is het nou niet mogelijk om met alle  werkelozen in Nederland, de dossiers weer eens goed te bekijken en dan een betere oplossing te gaan zoeken voor de asielzoekers? Opsluiten is de makkelijkste weg, het kan bewust ook anders.

En de toestand van alle werkelozen in Nederland wordt iets prettiger met de zon die schijnt. De grap onder de werkelozen op dit moment is dan ook: wat ben je bruin, zeker werkeloos! Gelukkig blijft ook in moeilijke tijden de humor voorop staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2xEtl

Please type the text above: