Nog even over voedsel

Nog even over de Voedselbank. Er zijn in dorpen en steden af en toe inzamelingsacties bij de winkelcentra. Hier kunnen particulieren dan voedsel brengen. Verder hebben de meeste Voedselbanken een eigen website en hierop staan de contactadressen. Dus als je een tasje met voedsel wilt komen brengen, neem dan even contact op. In verband met de privacy van de cliƫnten, is dit niet mogelijk onder de openingstijden van de Voedselbank. (Bij ons zeker niet!) Ook mensen die acties op touw willen zetten, graag in overleg met de Voedselbank. Zo weten we zeker dat er geen dubbel werk op touw wordt gezet. Het is bewust hartverwarmend hoe mensen willen bijdragen.

Nogmaals, het maakt niet uit wie je bent en wat je doet, iedereen kan door het noodlot bij de Voedselbank terecht komen. Een verhaal heeft altijd meerdere kanten. Ook het vooroordeel dat er alleen maar mensen zonder baan bij de Voedselbank komen, is een fabeltje. Bij ons komen mensen die gewoon een baan hebben en hard werken om uit de schulden te komen. En de auto’s waarin de mensen komen zijn vaak van familie of kennissen. En als zij om wat voor reden dan ook een eigen auto hebben, dan wordt deze meegerekend bij de norm waar men aan moet voldoen voor de Voedselbank.

Een verhaal van een van de cliĆ«nten was, dat hij zelf altijd wat boodschappen kocht in de supermarkt voor het goede doel. Zo’n actie waarbij mensen met een lijstje bij de supermarkten staan. Hij dacht toen nog, ik hoop dat iemand dit ook voor mij doet als het nodig mocht zijn. Nu is het dus nodig en loopt hij zelf bij de Voedselbank.

Ik verneem trouwens dat de enige die om geld zeurt bij de mensen de Belastingdienst is. Met het Weekers debat van afgelopen week, is dit bijna niet voor te stellen. Bijna alle andere schuldeisers doen niet zo moeilijk als je een regeling met hen treft. Zij beseffen heel bewust dat je van een kale kip niet kunt plukken. Toch hoor ik ook steeds meer, dat mensen hun huis uit worden uitgezet vanwege huurachterstanden. Helaas zullen hier nog veel meer mensen bijkomen omdat de huren omhoog zijn gegaan. Er is grote behoefte aan huurwoningen van rond de 250 euro in de maand.

Genoeg ellende voor vandaag, morgen ga ik bewust weer eens met humor naar de week kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

uVEUho

Please type the text above: