Door de regen heen

Gisteren was ik weer bij de Voedselbank. Het regende en het regende pijpenstelen. Op de fiets en door de regen heen, kwamen de mensen als verzopen katjes binnen. Je moet wat over hebben, voor twee tassen met boodschappen om de week door te komen. Denk daar in het vervolg eens aan, als je in je warme auto met je telefoon, tablet en laptop in de file staat en je vrouw belt of je nog wat boodschappen wilt doen. Het kan altijd erger.

Bij de Voedselbank was het al niet veel warmer, alleen de koffie en thee waren warm. Helaas geen diervoer in de pakketten, maar wel veel brood en andere eerste levensbehoeften. Er was een iemand die voor het eerst als vrijwilliger met ons meeliep en na afloop was hij diep onder de indruk, van wat hij allemaal bewust had meegemaakt. De politiek zou zeggen: wij zijn geschokt. Ook schokkend is dat de gemeente het bestaan van de Voedselbank gewoon negeert. Niet alleen bij ons, maar het is een landelijk bekend fenomeen. Het duurt soms maanden en jaren voordat er eens samen gedacht kan worden. Bewust jammer.

Afgelopen week is de kerk in Rijsenhout in vlammen op gegaan. Daar zat ook de Voedselbank van Rijsenhout in. Geen kerk meer en geen voedsel, het kan zo een hoofdstuk in de Bijbel worden.

Als je eens een kijkje wilt nemen hoe het er bij een Voedselbank aan toe gaat. De Voedselbank Zwolle & Omstreken houdt op zaterdag 25 mei van 10.00 tot 16.00 uur een open dag.

En de Voedselbank in Delft is op zoek naar een nieuwe locatie, het distributiecentrum wordt te klein. Ze hopen met behulp van de gemeente op een nieuwe plek. Er is vast nog wel ergens een leeg kantoorpandje in Delft…

En zo zijn er in het heel Nederland, heel wat vrijwilligers bezig om mensen van voedsel te voorzien bij de Voedselbanken. En vergeet niet de bedrijven, stichtingen en verenigingen die geld doneren of voedsel schenken. Ook zijn er particulieren die een tasje levensmiddelen brengen bij de Voedselbank. En de kerken, scholen en clubs dragen ook hun steentje bij.

Samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GecG

Please type the text above: