Lachen als een thuiszorger met kiespijn

Op 8 juni is er in Amsterdam een bewuste landelijke manifestatie tegen de zorgplannen van het kabinet. Vanuit de Achterhoek komen er al zeker 800 thuishulpen die ontslagen worden bij Sensire. En als iedereen komt die de zorg een warm hart toedraagt dan komt het voller te staan met mensen dan met de troonswisseling. Ook wat meer protestborden? Ik heb al eerder over de thuiszorg geschreven en ik werk ook af en toe in de thuiszorg mee. Ik was pas nog bij iemand van wie de indicatie verlengd is met maar liefst 5 jaar! (Een keer per week hulp!) Totaal onnodig want deze persoon kan zich op dit moment nog heel goed redden met een keer hulp in de veertien dagen. Efficiƫnter werken en samen werken en de dingen bewust zien, daarmee kom je al een heel eind.

De thuiszorg overhevelen naar familie is vaak niet mogelijk omdat de kinderen werken om hun eigen rekeningen te betalen. En dan hebben mensen soms ook geen kinderen of kinderen die ze niet meer zien of ver weg wonen. Blijft wel feit dat als de werkeloosheid zo snel blijft oplopen dat de kinderen wel weer tijd krijgen voor de verzorging van hun ouders. Maar dat is een doemscenario.

De politiek moet een duidelijke lijn uitzetten en het liefst heel snel. Dan weten gemeente en thuiszorgorganisaties waar ze aan toe zijn. Samen kunnen zij dan een plan maken. Nu werken gemeente en thuiszorgorganisaties al samen aan plannen, zonder dat ze eigenlijk weten wat de lijn gaat worden. Het zou zonde zijn als ze nu voor niets samen aan het werk zijn!

Verder heb ik gisteren gelachen om het bewust worden van de heer Wilders en de heer Asscher. Ze bezochten allebei, los van elkaar, de Haagse Schilderswijk. Met eigen ogen kijken en bewust worden van de wijk. Het is zo ontzettend jammer dat ze samen geen bezoek hebben gebracht, had een voorbeeld voor Nederland geweest. En het was nog leuker geweest als ze erna, samen om een tafel waren gaan zitten om de boel te evalueren en naar buiten waren gekomen met een gezamenlijk idee. Ach, het begin is er…

Onze nieuwe paus is ook bewust worden van aan het spelen. Hij stond in de gaarkeuken bij de daklozen om ze een pauselijk hart onder de riem te steken.

Een bewust leuke dag voor iedereen vandaag en vergeet niet om te lachen vandaag, ook al heb je kiespijn!