Teveel fantasie

Hoe weet je wanneer iets voelt en werkt: bewust worden van. Tot mijn vreugde gaan twee Haagse rechters, vanaf maandag met een enkelband door het leven. Bij wijze van proef voor vijf dagen omdat ze willen weten wat de mensen bewust voelen als zij deze maatregels opleggen. Fantastisch, echt waar! Pruikje af en toga uit, zullen we maar zeggen. Het deed mij denken aan iets van afgelopen week bij de Voedselbank. Er kwam een diëtiste kijken naar wat er in de voedselpakketten zat. De diëtiste had vast röntgen ogen want ze kon door de kratten en zakjes heen kijken. Ons voorstel om die middag mee te lopen werd afgewezen en met haar jas nog aan vertrok ze na 10 minuten. Wij hebben gelachen, maar zij heeft bewust geen idee waar ze het dus over heeft, als ze iets gaat bedenken. Geef mij die rechters dus maar.

En in het volgende onderwerp gebruik ik even mijn fantasie. Stel ik word bewust aangereden op de fiets en ik kom te overlijden. Na onderzoek blijkt dat ik een hartafwijking had en binnen een jaar toch wel was komen te overlijden. De dader dus maar minder straf geven? Of ik ben de ramen aan het lappen en de postbode stoot mijn ladder onbewust om. Ik val en raak verlamd aan mijn benen. Uit eerdere foto’s in het ziekenhuis bleek dat ik al een hernia had. Er was dus een kleine kans dat ik toch wel verlamd zou raken. De dader dus maar minder straf geven? Hoe ver gaan we dan met z’n allen in dit land? Draaien we dan niet een ietsje pietsje door? Gelukkig is dit mijn fantasie en zal dit in het echt nooit gebeuren want we hebben goede (grens) rechters…

En dan de persconferentie over de Fyra. Met hoge snelheid hebben ze ontdekt wat er mis was: de trein vertoont ernstige gebreken. En ik maar denken dat ze in de tussentijd de gebreken hadden opgelost en zouden vertellen dat het ding weer in gebruik ging. Zullen we al die treinen fijn een stukje laten wegroesten? Of we stallen er een in Amsterdam zodat de asielzoekers er pertinent in mogen wonen. Of we maken er in alle dorpen waar de bibliotheken zijn wegbezuinigd, er nieuwe bibliotheken van. Of we schenken ze aan het Leger des Heils voor voedselunits in de wijken.

Tot slot: Rutte wil niet naar 2,8 procent. Jammer in het kader van omdenken: 8,2 procent en Nederland komt er weer bovenop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0FlL9j

Please type the text above: