Altijd een oplossing

Gisteren was ik weer bij de Voedselbank en daar zei iemand: “er komt altijd een oplossing.” En dat is ook zo, al is de situatie voor veel mensen uitzichtloos, ze blijven over het algemeen positief. Het is waar wat ze allemaal roepen over de gezondheidszorg. Ik hoor het van de mensen om mij heen en bij de Voedselbank. Ze bezuinigen op hun gezondheid. Naar de tandarts gaan ze niet meer omdat ze bang zijn voor een hoge rekening. Over een paar jaar dus dubbele kosten omdat er dan ineens heel veel moet gebeuren. Het is te hopen dat de mensen het dan wel kunnen betalen. Ook doorverwijzingen naar een specialist laten ze maar even zitten. Zelfs voor dure medicijnen worden alternatieven gezocht. Bewust erg en de rekening van dit alles komt over een paar jaar dubbel terug.

Ook krijgen mensen amper nog de juiste hulp bij het zoeken naar werk en zien door alle papieren het bos niet meer. Het is maar goed dat de meeste mensen thuis zitten want ze zijn dagen verder met bellen en het invullen van papieren. Een bewindvoerder is dan de oplossing, maar ook dat kost de maatschappij weer geld. Om bewust moedeloos van te worden.

Ook vanuit een ander front, de berichtgeving over de bezuinigingen op de werkvloer. Rooksignalen vanuit twee bedrijven kwamen mijn kant op drijven… Door met een minimale bezetting hetzelfde resultaat te willen behalen met als gevolg dat de werkende mensen overspannen raken en er bij het productiewerk fouten gemaakt worden. Bewust niet goed bezig. Ga als directeur eens bewust zelf meewerken op alle afdelingen, pas dan krijg je een goed beeld van het bedrijf en weet je waar je de aanpassingen kunt doen, om te overleven.

Verder wordt het tijd dat alle mensen met geld in Nederland, gaan investeren in nieuwe bedrijven. Als we op de politiek moeten wachten dan is straks de helft van ons land werkeloos. Maar er is altijd een oplossing en misschien komt die wel uit Griekenland. Vandaag gaat onze minister Dijsselbloem naar Griekenland. Hij zal dan gelijk een banknummer geven waarop ze het geleende geld kunnen terugstorten en dan komen wij weer op de 3% norm uit, heerlijk!

Er komt altijd overal een oplossing voor.