Het leven is zo gek nog niet…

Iedereen die het nieuws een beetje volgt, weet dat de afgelopen week een heftige nieuwsweek was. Ik hoor bewust om mij heen dat de mensen een beetje gek aan het worden zijn, van al het slechte nieuws en de verspilling van ‘hun’ geld. Het voelt allemaal niet goed wat er aan het gebeuren is op dit moment. De werkelijkheid op straat wordt steeds zichtbaarder. Gelukkig schijnt de zon hier in ons land en dat maakt het weer een beetje vrolijker.

Het is wel positief dat sommige politici nu eens wat aannemen vanuit het veld. Overal zijn werkgroepen bezig om plannen te bedenken om ons land door de nieuwe tijd heen te helpen. Mensen met praktijkervaring, bewust goed bezig! Samen en met haat gaan we niets oplossen, wel door met elkaar te praten en naar elkaar te luisteren. Zo kunnen wij toestanden als in Turkije misschien voorkomen.

Democratie is de stem van het volk en als je daar niet naar luistert dan is een protest een logisch gevolg. Je kunt niet iedereen tevreden stellen, maar wel als politici laten weten dat er alles aan gedaan wordt. Het meest eerlijke verhaal wordt steeds belangrijker.

Volgens de Franse president Hollande is de eurocrisis voorbij. Ik viel bijna van mijn stoel van dit bericht gisteren, Merkel was zeker even niet in de buurt voor censuur…

Gisteren was er weer een protest van de thuiszorgmedewerkers en andere zorgmedewerkers. De Tweede Kamer praat morgen over de bezuinigen in de zorg. Het lijkt mij wijs om eerst de lekkende kranen in de zorg eens dicht te draaien in plaats van personeel op straat te zetten. Fraude hier en fraude daar en dure medicijnen hier en daar, echt waar! Luisteren naar de werkgroepen vanuit het veld!

In Duitsland staan de huizen nu letterlijk en figuurlijk onder water. Passau, ik ben er nog niet eens zolang geleden geweest. Wel weer mooi dat alle mensen samen werken om de boel droog te houden.

Noord-Korea en Zuid-Korea zijn ook weer samen in gesprek en dat is ook weer een goed bericht.

Goh, het leven is toch zo gek nog niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

J1UnqU

Please type the text above: