De L van Leuke maandag

Een leuk bericht kwam vanuit Zweden. Mannelijke machinisten bij het spoor hebben geen korte broek bij hun dienstkleding. Voor alles is een oplossing. Dus om de warme zomer door te komen, lopen ze in een rokje. Want het rokje is wel onderdeel van het vrouwen uniform. Heel creatief bedacht en niets mis mee. Even een ander spoor volgen en je hebt een oplossing gevonden!

Ook leuk dat er afgelopen weekend een ufo in Nederland is waargenomen. Tja, we denken toch niet met zijn allen, dat wij de enige planeet zijn met leven in het stelsel? Ik ben al geboekt op een vlucht, als onze planeet het niet gaat redden dan komen ze mij halen. Gratis en voor niets en zonder eigen belang, zo zijn ze daar…heel bewust.

En in de komende week gaan de studenten actie voeren. Nee, niet voor meer inzicht in de examens, maar voor het behoud van de ov-jaarkaart en tegen de invoering van het leenstelsel. Eigenlijk een actie voor: nu en snel duidelijkheid van de regering. Dat we weten waar we het nieuwe schooljaar aan toe zijn! Bewuste en terechte actie!

Wat een verdriet in Kerkrade. Het zilver van het Broederschap is daar bij een opruimactie van de bank, meegegeven met het grofvuil. Geld kun je bijdrukken maar koningszilver niet. Iemand in Nederland is dus nu de koning te rijk. Dat het in de verbrandingsoven is gegaan, lijkt mij wel heel sterk.

In de Efteling komen alle dromen uit, alleen voor het personeel niet. De zondagstoeslag voor het personeel dreigt te verdwijnen. De rechter moet zich hierover gaan uitspreken. Wat gaat de rechtszaak kosten? De zondagstoeslag van 200 personeelsleden? Is zondagstoeslag nog wel van deze tijd? Een draak met de naam zondagstoeslag, de heerser van Water en Vuur, bedreigt de Efteling. Wie verslaat de draak?

Een bewuste leuke maandag gewenst!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

PY4yT

Please type the text above: