Goed en groen en volgens de regels

Opvallend ook in deze tijd dat er bewust weer meer gestreden gaat worden voor groen. De tuinman komt weer terug…ook in Zwolle..  In veel woonplaatsen protesteren bewoners nu luider als woningbouw de natuur gaat vervangen. En het resultaat van al die protesten wordt steeds beter. Meer ruimte in Nederland om te spelen en te recreëren. Scholieren schoffelen ook al tuintjes van mensen. Bij onze Voedselbank kunnen de kinderen ook kennismaken met de natuur. Ze kunnen in een mooie tuin, een vierkante meter moestuinbak en toebehoren krijgen. Met dank aan een stichting, samen! Ze kunnen hiermee zelf groente kweken om mee naar huis te nemen. Verder kunnen ze in de tuin picknicken, dieren verzorgen, varen en knutselen. Net als vroeger… Mooi en bewust initiatief!

Ook zijn er stichtingen, die mensen die het tijdelijk of permanent minder goed hebben een fijne tijd bezorgen. Ook particulieren helpen mee als ze het kunnen missen. Op de sociale media en in de media, je ziet steeds meer oproepen voorbij komen om mensen te helpen. Bijvoorbeeld een oproep voor een camper of auto zodat ze op vakantie kunnen. Nog een keer omdat papa binnenkort gaat overlijden. Ook worden kinderen meegenomen in vrachtauto’s en op motoren, gewoon omdat ze het leuk vinden en omdat ze ziek zijn of gehandicapt. Als je alle regels zou volgen dan zou dit allemaal niet kunnen en dus moet je soms creatief met de regels omgaan. Goed doen is toch nooit strafbaar?

Overigens heb ik al iemand gevonden voor de duobaan van postbode op Rottumeroog. We kunnen maandag al beginnen als we zo kunnen helpen. Volgens de wet moeten er straatnaambordjes geplaatst worden op Rottumeroog en Rottumerplaat. Er woont niemand maar er staan gebouwen van Staatsbosbeheer. Gebouw = straatnaam. De straatnamen zijn wij ook met zijn allen aan het bedenken. Regelstraat, Bezopenstraat, De door het bomen het bos niet meer Plantsoen, De aan je laars straat, Beugelstraat, De roomse paus straat, Tussen de regels, Westerkwartier. Verzin gerust bewust mee met ons!

Bewust fijne zaterdag allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hc9qfg

Please type the text above: