Een dag om gauw te vergeten

Gisteren was zo’n dag. Normaal kan ik veel hebben, heel veel, maar gisteren was ik zelf boos en dat wil heel wat zeggen. Laat ik beginnen met de Voedselbank. Soms komen hulpinstanties bij mensen thuis en treffen daar een schrijnende situatie aan. Dan is er ad hoc hulp nodig en ook door de Voedselbank. Zo werden wij gevraagd om zonder intake gesprek, ad hoc een voedselpakket te leveren. Aan een moeder met kinderen die door het noodlot al dagen geen voedsel meer in huis hadden.

Is dit echt Nederland? Ons landje dat een van de welvarendste landen ter wereld is? Mensen die zonder voedsel zitten, maar erger nog, kinderen die geen voedsel hebben! Bewust worden van.

En dan ook een cliënt die steeds afgewezen wordt bij sollicitaties en nu in de bijstand terecht dreigt te komen. Dan moet hij vijf keer per dag solliciteren. Nu een keer in de week en dat is al zonder resultaat. Maar blijven lachen met je voedselpakket.

Tot slot een van onze vaste cliënten, die in kritieke toestand in het ziekenhuis was opgenomen deze week. Je moet de Voedselbank zien als een winkel, met deels een vast klantenbestand. Je weet dus wie de mensen zijn en je kent hun levensverhaal al aardig. Vreselijk en wederom moest ik denken aan: YOLO. Geniet nu en denk niet aan de dag van morgen want niets is zeker.

Ook hebben we nieuwe vrijwilligsters, die meelopen om te zien of ze in ons team passen en geschikt zijn voor het werk. Positief en ik hoop echt dat ze geschikt blijken te zijn. Het is best naar om een vrijwilligster te zeggen, dat zij niet geschikt is. Maar ook vrijwilligerswerk is werk en beter eerlijk zeggen dat iemand niet geschikt is, dan later met de gebakken Voedselbank peren zitten.

En waar ik nog heel boos om was, dat was een discussie over pedofielen die foto’s van kinderen van social media afhalen. Van het weekend hadden we het nog over een pedofiel die in een huurhuis naast een school geplaatst was door de gemeente. Er gebeuren dingen waar de honden geen brood van lusten, in sommige woonplaatsen. Ouders zullen zich bewust moeten worden, van wat foto’s op internet kunnen doen en terecht. Maar een samen bewust worden van, in deze, zou toch ook wel erg goed zijn. OM, justitie, rechters, gemeenten, politiek en de burgers.Samen!

Een dag om gauw te vergeten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

tc7SE

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>