Van de bok op de ezel gaan

Ezels opgehangen op Bonaire? Door de nieuwe tijd is zelfs de ezel overbodig geraakt. Waar vroeger de ezel een pakezel was, worden nu andere voertuigen voor ingezet. Maar om die dieren allemaal bewust als een stuk vuil aan de kant te zetten? Dan ben je zo dom als een ezel. En de toeristen die vrolijk met een dolfijn aan het spelen zijn in zee en waarna de dolfijn komt te overlijden. Ook zo dom als een ezel. Allemaal dieren die zich niet kunnen verdedigen. Maar o wee als iemand gepakt wordt door een haai of ander roofdier, dan is het wel erg. Stel je voor dat je gezellig televisie zit te kijken in je woonkamer op de bank en er komt opeens een koe binnen die voor je beeld gaat staan en je toastjes opeet. Is precies hetzelfde. Koe hoort buiten in de wei en jij in je huis voor de televisie. Niet in elkaars vaarwater komen en anders bewust op eigen risico.

Ik heb begrepen dat er weer wat gevangenissen leeg komen te staan. Ezelopvang? Maar dan wel een ezel op een cel. De voederluikjes zitten er al. Personeel van de gevangenissen die dicht moeten zijn woest. Maar er komt nog een debatje over en dus er is nog iets van hoop voor de 2000 mensen die hun baan gaan verliezen. De jongste ezel moet het pak dragen gaat in dit geval niet op want Teeven is al wat ouder…

En meer kinderen moeten aan de schoolmelk. Er komt zelfs een landelijke campagne voor. Staat leuk onder de spandoeken aan het einde van de zomervakantie. De scholen zijn weer begonnen en laat uw kind schoolmelk drinken. Maar zet dan ook even de prijs erbij van 0,36 eurocent per dag. Je koopt bewust voor gemiddeld 0,85 eurocent  een pak van 1,5 liter melk in de supermarkt, waar zeker 5 bekers uit gaan. Je koopt bij de kringloopwinkel een 2e hands koelkast en zet hem in het klaslokaal. Alle leerlingen een eigen schoolbeker, waarin paps of mams voor schooltijd even wat melk doen. Hoe moeilijk kan het weer zijn? Ook leuk voor alle kinderen wiens paps en mams geen geld hebben voor schoolmelk, vallen ze niet zo op.

Gelukkig hebben we in Nederland nog steeds welvaart en ben ik die ezel op de jaarmarkt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

BqzBfn

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>