Tent erover en klaar

Gisteren sprak ik over de cliënten van onze Voedselbank die kaarten hadden gekregen voor het circus. Het toeval wil dat ik zelf ook al kaarten had gekocht voor dit circus. Wel voor een andere dag, maar ik kan dus weer vrolijk met ze meepraten volgende week. Zij gratis daar en ik als betalende klant, verschil moet er zijn en helemaal niet erg. Zo was ik dus gisterenavond in het circus. Echt geweldig om even wat ontspanning te hebben. Ik blijf het knap vinden dat je andere mensen een geweldige avond kunt bezorgen. Laten we hopen dat het circus nooit verdwijnt en dat de mensen het leuk blijven vinden in deze nieuwe tijd. Het is leuker om het bewust mee te maken met je zintuigen dan het op een computerspel te spelen.

Nog niet eens zolang gelden dacht ik nog terug aan een circustent. In mijn top drie van beste televisie programma’s ooit, staat bij mij de Willem Ruis Show. Zeker voor die tijd was het geweldige televisie. De man kon alles en deed alles, geweldig. Ik zou zoiets best terug willen op de televisie. Alleen wie gaat het doen en is er nog geld voor?

Eigenlijk zou je over Nederland ook best een grote circustent neer kunnen zetten. Gratis vermaak en bescherming tegen meteorieten. We hangen wat camera’s op per provincie en dan kun je zelf schakelen thuis, welk vermaak je wilt zien. Je kunt inzoomen in de rechtbanken, waar mensen die een ander doodrijden er met een licht taakstrafje vanaf komen. Je kunt inzoomen naar de straten, waar mannen, vrouwen en kinderen de nacht doorbrengen. Je kunt inzoomen in een kamer in het bejaardenhuis, waar een oudje in zijn eigen uitwerpselen ligt. Je kunt inzoomen naar de debatjes in Den Haag als ze niet op vakantie zijn. Je kunt inzoomen op de natuur en zien hoe mensen op pony’s rijden. Je kunt inzoomen in kantoren zodat je ziet wat er met jouw belastingcentjes wordt gedaan. Je kunt de schade aan de huizen zien na de zoveelste aardbeving. Alles wat je wilt weten is te volgen. En dan kun je per provincie ideeën aandragen als je dingen ziet die anders kunnen en beter kunnen. Ook kun je dan weer inzoomen of jouw ideeën in een la belanden of dat er over gesproken wordt.

Tja, bewust filosoferen.

Voor alsnog ben ik niet zo van de camera maar van bewust door het leven stappen en met de mensen praten en alles wat daarbij komt. Bewustwordenvan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

jlVXVt

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>