De wolf

Afgelopen week liep ik in het grote donkere bos van Hilversum rond. Ik zag een hoop maar geen wolf. De wolf is weer terug in Nederland, voor 98% zeker las ik ergens. Wel een goeie voor veel andere berichten, om erbij te zetten voor hoeveel procent iets ongeveer zeker is, kan leuke journalistiek worden. Maar is het komkommertijd of zijn we werkelijk aan het roodkapje doordraaien? De politiek bemoeit zich met alle dieren tegenwoordig, dus ook met de wolf. Willen wij niet terug naar meer zelfredzaamheid in de samenleving? Dus hoort de wolf in de boeken thuis, in de Efteling en bij mensen die verstand hebben van de natuur en wolven. Ik mis nog het commentaar van de opa uit het verhaal: de leider van de 50+ partij.

Over zelfredzaamheid gesproken, personeelsleden van een ziekenhuis redden het ziekenhuis van de ondergang. De leerlingen en ouders bezetten een internationale school en redden de school van de ondergang. Bewust leuke berichten! Vooruitkijken is het motto en strijden en dan komt het bewust goed!

Iets wat niet goed is gekomen dat zijn de beloftes van Rusland, om onderzoek te doen naar de dood van de omgekomen cameraman Stan Storimans. Bewust niet naar omkijken en verder gaan. Een gesloten boek maar niet voor iedereen. Gelukkig zijn er altijd nog mensen die bewust verder gaan met onderzoek en strijd.

En ik las ook een stukje over dat de jongeren massaal aan de harddrugs zitten en de softdrugs links laten liggen. Goh, dat wisten we nog niet! Maar niet alleen de jongeren, lieve lezertjes. Het wordt de hoogste tijd om de softdrugs markt wat vrijer te gaan geven en eens vooruit te gaan kijken naar wat grotere boosdoeners zijn. Ik heb laatst een leuk lesje gekregen in GHB en ik ben weer volkomen bijgepraat over wat in “de mode” is. Ieder zijn meug en feest er gerust op los maar wees je bewust van de risico’s. Ook opmerkelijk dat de jeugd van onder de 18 zich massaal klem zuipt in schuren en tenten, wat nou alcoholverbod? Bewust eens naar het alcohol en drugsbeleid gaan kijken en verbeteren na de zomervakantie? Of in het kader van de zelfredzaamheid, het samen met zijn allen gaan doen?

Mooi stukje bewuste televisie was de uitzending over de zaak Holloway. Ik moet altijd aan een muzieknummer van Bloem denken.

Wolven, geldwolven en wolven in schaapskleren, uiteindelijk verscheuren ze alles.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

mTxYb

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>