Drankje?

Vandaag weer een vrijdag en weer gaan er meer mensen op vakantie. Toch verneem ik vanuit Europa dat het een stuk rustiger is op campings en op de wegen. Mensen die geen geld hebben voor de vakantie dat zijn de mensen bij de Voedselbank. Toch zijn er wel die gratis op vakantie gaan, door de goedheid van andere mensen en stichtingen. Bewust mooi dat dit bestaat! Vorige week schreef ik over het circus en de cliënten van de Voedselbank hebben genoten! Voor veel mensen was het circusbezoek een welkome afleiding. Wel was het hun ook opgevallen dat er maar weinig bezoekers waren. Zal het circus dan toch verdwijnen? Snik…

Bij de Voedselbank was het gisteren weer een komen en gaan van de mensen. Schrijnende verhalen van mensen die buiten hun schuld om in de problemen zijn geraakt. Er dreigen zelfs huisuitzettingen, bewust triest. Werk hebben de meeste mensen ook nog steeds niet gevonden. Het maakt de boel er allemaal niet beter op.

Verder hadden we onderling een discussie over alcohol. Een ernstig ongeval door alcohol was de aanleiding over de discussie. Met drank op in het verkeer. Dat je zelf bijna om het leven komt is al zot, maar dat je andere mensen meesleept in jouw dronkenmansrit is toch echt triest. Ook steeds meer verhalen over jongeren die in coma worden thuisgebracht door vrienden bij hun ouders thuis. Of paps en mams die zoon of dochter lief in het ziekenhuis kunnen komen bezoeken. Ook volwassenen kunnen er wat van en zwalken dronken over straat en gaan dan nog achter het stuur zitten ook. De leeftijdsgrens van 18 jaar voor alcohol helpt voor geen meter bier. Gaat er nog wel eens iemand uit zonder harddrugs en alcohol? En waarom? Alcohol is een probleem van tientallen jaren en is niet op te lossen. Het enige is een stukje bewust worden van, meestal pas als het al te laat is.

Vergeet trouwens de twee alcoholtesters niet als je naar Frankrijk op vakantie gaat. Nog steeds verplicht om bij je te hebben maar een bekeuring krijgt bijna niemand. Wie kun je beter vertrouwen, een alcoholtester van 0,75 eurocent of jezelf?  


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

vLJmEt

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>