Dromen

Gisteren was het vijftig jaar geleden dat Martin Luther King de beroemde woorden “I have a dream”uitsprak tijdens de mars in Washington. Amerika werd eerlijker en vrijer. Als Martin Luther King nog in leven zou zijn, wat zou hij dan van de wereld in deze tijd denken? En wat zou hij ervan denken dat mensen niet meer zo massaal de straat op gaan voor vrijheid en burgerrechten? Dat je tegenwoordig je toespraak online kunt houden en je toehoorders deze met een kop koffie in de hand kunnen aanhoren vanuit hun luie stoel.

Ook was er gisteren de viering van het 100-jarige bestaan van het Vredespaleis in Den Haag. Belangrijk voor het internationale recht en de vrede. Wat zou Martin Luther King gedacht hebben van al die mensen die daar waren en het hadden over “Give peace a chance”?

Gaan we onze mond verbranden aan de soepbal Syriƫ, in de hete soep die het Midden-Oosten heet? Wel grappig dat het reces hiervoor wel wordt onderbroken, Nederland boeit niet maar Syriƫ wel. Wat zou Martin Luther King gedacht hebben van deze hete soep?

Gisteren vernam ik weer dat iemand bewust zelfmoord had gepleegd. Hij zag het leven niet meer zitten in deze tijd. Zijn droom was uiteen gespat.

Ik heb ook een droom en wat zou Martin Luther King van mijn droom hebben gevonden?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

sjH1

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>