Liefde in het bos

Ik was gisteren bij het Openluchttheater Amsterdamse Bos. Een mooie zomeravond met volle maan en de zomervoorstelling Cyrano. Een mooi stuk met woorden op rijm. Knap uitgevoerd en Cyrano is al talloze keren verfilmd en bewerkt. Erg leuk dat je dus gewoon je eigen eten en drinken kunt meenemen en kunt picknicken in het bos voor de voorstelling. Mooi dat het nog bestaat. Vroeger was het gewoon gratis en hing er ook nog overal kunst, tja tijden veranderen.

We waren aan het filosoferen wat er over veertig jaar opgevoerd zou kunnen worden. Welke boeken uit deze tijd zijn het verfilmen waard of een toneelstuk. En hebben we nog helden om een voorstelling mee te vullen? We kwamen er niet uit. Alles is al gedaan en echte helden zijn er bijna niet meer. Alleen de boeken van Heleen van Royen zagen wij wel opgevoerd worden in het theater. Zij is een van de weinige schrijfsters die nog boven de rest uitspringt.

En een andere held die het alweer voor zijn kiezen krijgt is Roel van Duijn. Volgens Roel is er een boek vol smaad tegenover hem gepubliciceerd. Het is een boek dat in eigen beheer is uitgegeven door L. Ruiter. Roel heeft aangifte gedaan bij de politie wegens smaad. Het gaat allemaal over zijn ontvoering destijds, waarvan de dader(s) nooit vervolgd zijn. De CTIVD is nu bezig met een onderzoek naar alles wat er is gebeurd in die tijd. Roel is zelf ook bezig met een aantal mensen om de onderste steen boven te krijgen. En elke steen is er een, zoals we weten.

Ach wie weet krijgt iemand het in zijn bol om hier een zomervoorstelling van te maken over veertig jaar.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

5CksA

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>