De emmer

Een bericht in de media dat de Voedselbanken genoodzaakt zijn om wachtlijsten in te voeren en de pakketten te verkleinen door de toenemende vraag en de afname van de hoeveelheid aangeboden voedsel. Bij ons bij de Voedselbank zijn wij op zoek naar een leegstaande kas, zodat wij samen een project kunnen opstarten om zelf bewust voedsel te gaan verbouwen. Een geweldig idee en de hoop is dan ook dat er iemand een kas gaat aanbieden aan de Voedselbank. De overheid helpt liever de mensen in het buitenland en daar zal de hulp niet vandaan gaan komen. Dus de bevolking zal het weer bewust zelf moeten doen. Hoort ook bij deze nieuwe tijd.

Ik keek van de week naar de herhaling van het programma Zomergasten met als gast Daan Roosegaarde. Voor iedereen die het gemist heeft, kijken. Ook iemand die zich bewust is van de dingen om zich heen en zich bewust beseft in wat voor tijd wij nu leven. Ik vond zijn positieve blik het mooiste. Eigenlijk zou zo’n programma elke werkdag een uurtje op de televisie moeten zijn, alleen al om de mensen te helpen om bewust te worden van.

En dan Syrië. Ik volg net als de meeste mensen wat er allemaal gaat komen of niet. Ik denk dat het een van de grootste fouten zal zijn, om daar met geweld in te grijpen. Ik zie het als een emmer die al vol is en dat die dan volledig gaat overlopen. Ik filosofeer er veel over en ik zou als ik een wereldleider was, meteen op het vliegtuig gestapt zijn naar Syrië om daar te gaan praten met de leiders en om door middel van communicatie een oplossing te zoeken voor het gebeuren. Alleen door samen en het samen willen zijn dingen mogelijk.

Nog een emmer die vol is dat is Fukushima. En zo zijn er talloze bedreigingen op dit moment in de wereld die ons leven voorgoed kunnen veranderen. Het is aan ons samen om die emmer niet bewust te doen overstromen.