Kraan dicht

Wij hebben toch een heerlijk land met de debat televisie. Gisteren weer bewust genoten, gratis en ik amuseerde mij kostelijk! Debat van de Tweede Kamer over de plannen voor het jaar 2014. Erg gelachen om Roemer met zijn uitspraak: “vliegtuigen kopen in een tijd waarin geen vijand te vinden is.” ┬áNee, we moeten het lachertje van de klas gaan worden straks, met een militair en een wapen nog over. Kom vooral ons land binnen allemaal, de deur staat altijd open. O nee, weer dicht en weer open, deurloos, visieloos?

Toen het een beetje veel van hetzelfde ging worden, had ik iets anders leuks gevonden. De Twitter berichten van verslaggever Jos Heymans. Jos begon enthousiast maar zijn berichten werden minder in aantal naarmate de tijd verstreek. Door naar de tijd tussen de tweets te kijken, kon ik gaan filosoferen of hij eten was, een bakkie aan het doen was of naar het toilet was.

Ik kijk liever bewust om mij heen en hoor, zie en voel de ellende aan in Nederland en de blijdschap. Want echt niet alles gaat slecht in ons landje, er zijn heel veel mensen bewust heel goed bezig! Sterker nog, straks zijn wij burgers zo zelfstandig dat wij de politiek niet meer nodig hebben en negeren. Is nu al aan het gebeuren.

In de Tweede Kamer hadden ze het gisteren over de deur open en dicht. Ik wil het hier nog even hebben over de kraan open en dicht. Mensen in huurhuizen vervangen hun kranen niet meer. De woningbouw vergoed de kraan niet meer als deze stuk is en mensen hebben geen geld voor een nieuwe kraan. Bewust en al meerdere keren waargenomen. Vroeger in mijn dorp, waren er een paar mensen die zich altijd gingen wassen met slootwater. Gaaf zeg, dat deze tijd dus weer terug gaat komen. Maar om het positief te houden: wie gaat een nieuwe kraan uitvinden voor onder de 5 euro voor deze mensen? Als het gelukt is dan hoor ik dat graag. Of een manier van wassen zonder water. Een pak aantrekken en dat reinigt je lichaam en wast je haar zonder water? Ook graag onder de vijf euro.

En om het helemaal even positief te maken. Zonder kraan, minder waterverbruik, geld over, nieuwe kraan van kopen…wel snel… voordat de btw naar 60% gaat…