Onbewust de dupe

Gisteren ging het debat weer verder en was het de beurt aan het kabinet om te reageren. Bewust even naar gekeken want ik had ook andere dingen te doen. Maar men gaat naar elkaar luisteren om de tafel en zo komt het dan allemaal toch nog goed. Of heb ik iets niet goed begrepen? Afijn, de mensen van Touring en Oad zullen ook met spanning afwachten wat er voor hen nog gaat komen. Kom op met die banen!

In deze tijd is een ding wel zeker en je hebt mazzel als je ervoor in aanmerking komt: de Voedselbank. Gisteren was ik er weer en erg leuk dat iemand potten met zelfgemaakte jam kwam brengen! Echt geweldig hoe de mensen meedenken en meeleven. Ik denk niet dat je enig idee hebt, over hoe groot de ellende in Nederland is als je er niet bewust voor open staat.

En nog een tip voor alle mensen met toeslagen, let alsjeblieft op met het accepteren van een erfenis! Zo ook iemand die alleen en oud is en een relatief klein bedrag als erfenis kreeg. Ze kan nu haar zorgtoeslag gaan terug betalen. Ze wilde niet kwaad doen maar was hier onbewust van. Onbewust de dupe! En zo komen de mensen ook in de problemen. De notaris zou de mensen hier ook op kunnen wijzen! Ook bij overlijden, slaat het nergens op dat je het deel van je partner, lees vastgoed, erbij krijgt en daar in geld belasting over kunt gaan betalen. Je hebt geen geld maar woningbezit! Hoe is het allemaal toch mogelijk. Misschien net als die arme Pool die maar vijftig euro boete moest betalen, gewoon zeggen dat je niets meer hebt!

En nog een mooi en positief ding. Een paar mensen die per maand niets extra overhouden en zelf amper rond kunnen komen, hebben samen wat eten gekocht voor iemand bij de Voedselbank. Zelfs ik heb hier even geen woorden meer voor…