De wijze les

Gisteren was ik in het theater bij de Ja-maar Omdenkshow met Berthold Gunster en Tim Winkel. Filosofie en een nieuwe kijk op het leven. Het was een geweldige show en leerzaam en grappig. Ja, maar wat als alles lukt? Heb je een probleem? Ja? Kun je er iets aan veranderen? Ja? Nee? Maak je dan geen zorgen. Het is simpel en doeltreffend. Het past heel goed in deze tijd en de omwenteling. Nu is het wel makkelijk gezegd om je geen zorgen te maken, het brein en de omstandigheden werken niet altijd mee. Maar…positief denken, doet jezelf en de mensen om je heen wel goed! Zeker een aanrader voor iedereen, om deze show te bezoeken.

Ook een aanwinst is De Correspondent. Ik heb al heel wat leuke artikelen voorbij zien schuiven. Geschreven door mensen die ook bewust even verder kijken naar de achtergronden bij het nieuws. Ook een bewuste aanrader om lid van te worden!

Ik kwam er gisteren achter dat het leven best simpel kan zijn. Twee kinderen van rond de 12 jaar waren een wijze les voor mij. We hadden het over Facebook en zij zaten daar niet op. “Je kunt toch iemand bellen als je echt iets wilt bepraten of als het onbelangrijk is een app sturen?” Zij hadden laatst erg gelachen in een pretpark waar ze in de rij stonden te wachten voor een attractie. “Er was daar een mevrouw en zij ging een foto van de rij nemen en ging die foto toen gelijk op Facebook zetten.” Deze kinderen begrepen daar bewust geen hout van. “Wat een idioot mens!”

De jeugd, met een spiegel voor mij. Ik had zelf ook al twijfels over het nut van Facebook en was na deze wijze les helemaal om. Ik heb mijn blog en echte vrienden weten mij echt wel te vinden. De leuke en leerzame uitjes kan ik zelf ook opzoeken, geen Facebook evenement voor nodig.

Ik heb nu geen Facebook vrienden meer en het voelt bewust heerlijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Du8jk

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>