Bewuste sprookjes

De ophef over het al dan niet afschaffen van Zwarte Piet. Tot op het hoogste niveau gaan mensen zich hiermee bezig houden. In het kader van de openheid zou ik die hele Sinterklaas afschaffen. Ik weet nog goed hoe ontzettend nijdig ik was, toen mijn ouders mij vertelden dat Sinterklaas niet echt bestond. Ik voelde mij heel erg in de mailing genomen, toen al.  Als je klein bent heb je grenzeloos vertrouwen in je ouders en als die je dan voorliegen over Sinterklaas… Welkom als kind in de bewuste wereld van de volwassenen.

Vertel gewoon aan je kind dat de Sint niet bestaat en dat het een sprookje is. Gewoon een gezellig familiefeestje op 5 december met cadeautjes om het sprookje levend te houden. Zijn we ook af van die torenhoge kosten die de Sint intocht met zich mee brengt. In sommige woonplaatsen is er geeneens geld voor de intocht. En dan zullen we het nog maar niet eens hebben over de mensen die geen geld hebben voor cadeautjes voor hun kinderen.

Ik ben wel voor een Sinterklaas met allemaal hulp… Ja, wat voor nieuwe naam geven we de hulpjes? Ik zou zeggen een nieuw televisieprogramma. Volgend jaar na de zomer starten en dan hebben we in november de nieuwe naam en het uiterlijk van de nieuwe hulpjes. Door het volk gekozen. Grote live uitzendingen, hoe makkelijk kan het weer zijn? Nieuwe tijd, nieuwe ideeën.

En over sprookjes gesproken. Ik was in een attractiepark in Wassenaar. Hier hebben ze een playbackshow met poppen als show. Er treden artiesten op en dan volgt de puntentelling. Een kikker zegt dan steeds als hem gevraagd wordt om de punten op te tellen: “daar heb je een computer voor.” Oké, ik denk teveel, je leert kinderen dus dat je optelt met een computer? Hoeveel mensen zullen zich hiervan bewust zijn? Die kikker kan best een optelsom gaan maken met uitleg, Ik geloof dat het park binnenkort dicht gaat vanwege de winter. Leuk idee om de tekst van de kikker iets aan te passen?

Sprookjes, ik zou er graag in geloven maar de afgelopen weken heb ik bewust gezien dat zij niet bestaan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

6PTSR

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>