Robina Hood

Gisteren was ik weer bij de Voedselbank. Een record aantal voedselpakketten om uit te delen.  Een van mijn bijnamen is al Robina Hood. Ik struin overal, op zoek naar voedsel, legaal dan wel. Met mijn auto vol prei en boerenkool kwam ik weer aanrijden. Ik heb privé al wat voedsel gebracht, bij mensen die echt geen eten meer hadden en niet bij de Voedselbank komen. Honger hoeft niemand te hebben in Nederland toch? Geen geld geven, wel voedsel. Robina Hood in actie. Wie bewust goed doet, die goed ontmoet. (Uitzonderingen zijn er altijd.)

Volgens een iemand zou ik eens een boek moeten schrijven over de mensen bij de Voedselbank. Misschien komt dat er ooit wel, geen doel op zich. Er hing bij de Voedselbank een wat sombere stemming. Veel trieste verhalen en mensen die niet meer kunnen lachen. Veel mensen zijn onbewust in situaties terecht gekomen, waarbij ze razendsnel in de schulden zijn beland. Een goede bewindvoerder schijnt ook erg lastig te vinden te zijn. Iemand die het cliënt belang voor eigen belang stelt…

Wat mij steeds meer opvalt is de manier waarop de mensen met elkaar omgaan. Ik ga daar de komende dagen ook even bij stilstaan. Heel veel ellende is te voorkomen als mensen in gesprek blijven met elkaar en elkaar geluk gunnen en de schulden eerlijk verdelen.

Het meest schrijnende blijven de kinderen bij de Voedselbank. Zij zijn de grote verliezers van alles. Een lolly, een stukje speelgoed en ze aan het lachen maken, gaat automatisch.

Positief voor alle kinderen is dat iedereen een gratis bezoekje van Sint kan aanvragen op 5 december, inclusief cadeautje. Hartverwarmend! Ook kunnen ze een kleurplaat maken en maken dan kans op een uitje met een Sinterklaasfeest en een boottocht. Alleen daarom al zouden we het Sinterklaasfeest gewoon kunnen houden.

En of dat de komende jaren nog met Zwarte Piet zal zijn? De tijd zal het leren. Dat zoveel mensen de petitie hebben getekend, zegt eigenlijk veel meer over de onvrede in ons land. Ik zou zelf eerder op het Malieveld gaan staan voor de vrede en tegen zinloos geweld en voor bewust worden van…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

FrGjFl

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>