Omgangsvormen op de datingsite

Omgaan met elkaar via het internet. Ik heb een tijdje meegekeken met een vriendin op een datingsite. Ik heb erg veel lol gehad, wat een leuk tijdsvermaak! Overigens raar dat je 48 uur voordat je abonnement afloopt moet opzeggen, anders zit je er weer een maand aan vast. Slimme ondernemer, daar zal ik het maar op houden, ha ha!

Er was een man en zij chatte dat hij er nog goed uit zag voor zijn leeftijd. Even later kwam het bericht dat hij zijn leeftijd had bijgesteld naar 10 jaar jonger! Ook veel lol, bij het bekijken van de foto’s. Soms totaal andere personen op de foto’s, vijfling broers? Ook zet bijna iedereen dat roken niet gewenst is. Je tikt dan dat je rookt en gelijk is dat dan helemaal geen bezwaar meer. Ook jonge mannen van in de twintig die graag willen daten met een oudere vrouw. Bij hun eigen leeftijd vinden ze niet wat ze zoeken. Toppunt zijn de mannen, die op de foto staan met een zonnebril op. Als de foto dan al echt is, laat dan ook je hele gezicht zien!

Toch vinden mensen elkaar wel via de datingsites. Ook het walhalla voor heel getrouwd en samenwonend Nederland. We leven weer in een tijd dat meerdere vrouwen of mannen erop nahouden heel gewoon is.

En als al je partners ermee door de bocht kunnen is er niets aan het handje. Jammer genoeg is vaak het tegenoverstelde het geval. Drama’s vanuit het veld. Mensen die hun echtgenoot eruit gooien. Mensen die hun verlies niet willen nemen en elkaar bedreigen. Autobanden leksteken, ramen ingooien en al dat soort dingen meer. Ook dat mensen na een tijdje dus niet blijken te zijn wie ze zeiden dat ze waren. Niets is wat het lijkt.

Bewust triest in al dit soort gevallen zijn weer de kinderen. De kinderen zitten er tussen in en worden angstig. De veilige haven is er niet meer.

Wij zaten ook te filosoferen over dat het eigenlijk goed zou zijn als iedereen eens een tijdje niets ziet. Dan zou iedereen een hele andere partner kiezen en niet op het uiterlijk afgaan. Laatst zij iemand nog tegen mij: “ik ben lelijk.”  Ik heb haar gezegd dat niemand lelijk is en dat ieder mens iets moois heeft. Dat had nog nooit iemand tegen haar gezegd en ze begon te huilen.

Omgaan met elkaar.

Bewust omgaan met elkaar via het internet, pfff, morgen meer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Gbhk3

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>