Leesvoer bij de storm

In sommige de delen van ons land kunnen de Voedselbanken de vraag naar voedsel niet aan. Bij onze Voedselbank valt het nog wel mee, netwerken met ondernemers en veel particulieren die meehelpen. In Amsterdam is er zaterdag 2 november een inzamelactie. De uitgiftepunten zetten hun deuren open en iedereen mag voedsel brengen tussen 11.00 en 13.00 uur. Amsterdam heeft meer dan 1600 huishoudens die een voedselpakket afnemen bij de Voedselbank. Bewust brengen dus dat voedsel zaterdag! Voor meer informatie: kijk op de website van Voedselbank Amsterdam!

Vandaag kom ik nog even terug op het omgaan met elkaar op het internet. Meer eigenlijk over de bezorgde ouders die ik spreek. Vooral met kinderen gaat het nog wel eens mis op bijvoorbeeld Facebook. Ouders hebben de grootste moeite om de berichten van hun kinderen op Facebook te controleren. Kinderen van nu zijn opgegroeid met het internet en heel behendig in het opzetten van wachtwoorden, zodat paps, mams, voogd, pleegouder, begeleider, oppas of familieleden niet bij de berichten kunnen komen. (Grr, waar zijn de tijden gebleven dat je alleen nog ouders kon opschrijven.) Ook verbaasde een iemand zich erover dat een onderwijzer van een klas een pagina voor de klas had aangemaakt op Facebook. Dan wil je niet dat je kind op Facebook komt en dan doet de school het alsnog. Ook veel vragen en klachten door mensen, over het plaatsen van groepsfoto’s zonder balkje. Zo staat je kind ook alsnog op Facebook met een foto.

Ouders en anderen, maken zich bewust zorgen. Blijf in contact met je kind en maak alles bespreekbaar. In de hoop dat als er dan iets is, dat je kind naar jou toekomt voor raad.

Er zullen nog veel strafzaken gaan komen met misbruik van kinderen via de sociale media. Bewust je kind voorlichten over de gevaren, meer kun je niet doen.

En om het allemaal dan even positief af te sluiten, internet heeft gelukkig ook nog heel veel voordelen. Vooral voor oudere alleenstaanden en mensen die niet meer buitenshuis komen, is het ideaal en hun contact met de buitenwereld. Ook mijn weblog zou niet kunnen bestaan zonder internet. En zo kan ik nog wel uren doorgaan. Bewust blij dat we het allemaal hebben, nu nog allemaal er bewust mee leren omgaan!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

R5ob2r

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>