Tijd voor een nieuwe aap?

Ik was afgelopen week druk bezig met de drie lachende Boeddha’s. Ik werd zo vrolijk van al die lachende mannetjes om mij heen dat ik zelf ook moest lachen. Toevallig was ik van de week ook bij iemand thuis die de drie apen aan de wand had hangen. Eigenlijk komt het allemaal op hetzelfde neer. De uitdrukking: horen, zien en zwijgen. Ziet geen kwaad, hoort geen kwaad en spreekt geen kwaad. Er is ook nog een andere aap die niet zo vaak van stal komt en die doet geen kwaad. Dit alles komt uit de geschiedenis en is vandaag de dag weer heel actueel. Bewust worden van heeft hier toch ook mee te maken. Kijk, luister en voel en neem alles zelf waar in de wereld.

Misschien is het weer eens tijd om die vierde aap meer van stal te halen met zijn doet geen kwaad. En dan nog maar een vijfde aap erbij met een megafoon die roept om een bewust betere wereld. Binnenkort kan ik ze zelf naar hartenlust uitprinten met mijn 3D en 4D printers.

Het is toch wel vreemd dat heel het land zo gelaten reageert op alles wat er in de media verschijnt aan berichtgeving en ook op wat ze zelf bewust meemaken. De verandering maak je zelf, geen aap voor nodig… Blijkbaar interesseert het bijna niemand dat je geen privacy meer hebt. Of toch dan maar een zesde aap erbij die naakt in de rondte loopt onder het mom: de ik wil en ik heb niets te verbergen aap.

Ik hoor en zie van alles in mijn omgeving, meer dan interessant. De mooiste mensen komen op mijn pad. Ik word niet snel kwaad maar van de week toch wel bijna… Niet best, beter, best, allerbest? Je maakt een wet en die is niet best, dan ga je die repareren naar beter en voordat je in de richting best en allerbest komt is de regeerperiode voorbij. Enig idee hoeveel geld het kost om een wet te repareren?

Het is te zielig en ik denk dat ik de huilende aap voor nu maar even van stal haal, heel bewust.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

L4Tb

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>