Wat zien ik, wat lees ik en wat hoor ik?

In het kader van de grijze gebieden, ik hoorde vandaag het idee van Grijze Piet. Op zich leuk gevonden, alleen denk ik dat de 50+ partij dan weer op het Malieveld gaat staan. Ik heb wel weer gelachen. Ook erg gelachen om de verklaring Omtrent het Gedrag voor nieuwe priesters en alles wat verder werkzaam is bij de katholieke kerk. Ik heb gelezen dat ze die verklaring vanaf volgend jaar willen invoeren. Stelt niets voor zo’n verklaring. Je weet zelf het beste als je nog een beetje spoort, of je gedrag goed is geweest en is.  De grootste imbecielen lopen in de rondte met zo’n verklaring, tot ze een keer iets doms doen en tegen de lamp lopen. Tja, dan is het feest over en krijg je geen verklaring meer. (Als je dezelfde naam blijft houden.) En is het niet zo dat in de katholieke kerk, God bepaald of je in de hemel of in de hel komt?  Mijn oplossing zou zijn om de priesters en alle andere medewerkers gewoon te laten trouwen, probleem opgelost. Ook leuk voor de Paus als hij niet meer alleen op het balkon staat. Zo krijg je de kerken pas weer vol! Nieuwe tijd… Afijn, ik heb lol.

Bij de Voedselbank had ik ook lol. Stichting Jarige Job geeft nu ook verjaardag boxen aan de kinderen van de Voedselbank. Een doos met de naam en verjaardag van het kind erop. In de doos alles voor een verjaardagspartijtje: cadeaus, traktaties voor in de klas, cake en alles om de cake op te leuken en slingers, ballonnen, bekertjes enzovoorts. Echt geweldig en de ouders vinden het hartstikke leuk! Van de kinderen heb ik nog niets vernomen, volgt zeker nog. Via de website van Stichting Jarige Job kun je geld doneren om dit mogelijk te maken.

En ook maatschappelijk bewust en betrokken is de musicalgroep Face. In verband met hun 20 jarig bestaan hebben ze in Hoofddorp wat plaatsten gereserveerd voor cliënten van de Voedselbank. De comedy heet: wat zien ik? Ik zie dat ze het hart op de juiste plaats hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ukumw

Please type the text above: