Hoera!

Hoera we zijn uit de recessie! Weg met de werkeloosheid en de ellende, we gaan weer kopen! En toen werden we wakker met zijn allen… Dat je een groeigetal van 0,1%, zonder lachen nog durft te brengen. Stop met die getallen en ga bewust het dagelijkse leven bekijken en daar een plan voor maken. Horen, zien, voelen en waarom en hoe kan het bewust beter. Van de week vernam ik dat zelfs de middenklasse al het spaargeld van de kinderen gaat benutten, om het hoofd boven water te houden. Bewust triest. We hebben banen nodig en waar gaan we die vandaan halen?  Hopen dat er binnenkort een natuurramp komt en wij het land weer opnieuw kunnen gaan opbouwen?

Ik was afgelopen tijd in Spanje en ook daar dezelfde situatie als bij ons. Het verschil is alleen dat de Spanjaard veel buiten leeft en daarom niet de veeleisendheid van ons Nederlanders heeft. Een mooi beeld daar, van een oma die door haar dochter en kleindochter naar het strand werd gebracht. Drie generaties die zorgen voor elkaar. Op Lanzarote was de benzine rond de 1,14 euro voor een liter. Jammer dat je geen vloeistoffen mag meenemen in het vliegtuig…

De Canarische eilanden zitten vol met Duitsers en Engelsen en dan komen er wat Nederlanders. Veel overwinteraars. Ik sprak met Engelsen en zij verkozen deze eilanden boven de landen in het Midden-Oosten, in verband met de spanningen daar. Op Lanzarote is er 35% werkeloosheid, vooral de jongeren kunnen geen baan vinden. Door de schaarste aan voedsel gaan ook zij daar weer zelf voedsel produceren, oude dingen worden weer van stal gehaald. De kamelen zijn daar nog steeds van stal, nu nog een wijs iemand erop zetten…

Erg mooi was het verhaal van de bladluis. Vroeger werden deze luizen verzamelend en middels een langdurig proces werden zij de rode kleurstof in ons voedsel. Nu gaan ze dat weer proberen omdat je van de kunstmatige kleurstoffen kanker krijgt. Bewust geworden van.

Ook op Lanzarote was het weer van slag. Volgens de piloot stond er een windrichting bij landing die bijna nooit voorkwam. Later meer over de natuur daar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

eKn15

Please type the text above: