Omwenteling

Heel voorzichtig beginnen wat mensen te schrijven over een revolutie, een omwenteling. Heel veel mensen zijn zich nog niet bewust van de omwenteling waarin we zitten. Ik ben ook geïnteresseerd in de evolutie. Een prachtig boek om te lezen is een thriller van Frank Schätzing, De Zwerm. Het gaat over de menselijke overheersing van de natuur. Ik denk maar zo: eigen schuld, dikke bult. Wie de natuur verwoest moet op de blaren zitten.

Om het even over iets vrolijkers te hebben, je stoep sneeuwvrij maken. De sneeuwtaks in Den Haag van 190 euro. Gaat de stoep sneeuwvrij maken dan ook in het takenpakket van de thuiszorg komen? Of is er ook een val en ik breek wat korting voor de zorgpremie van de oudere medemens als zij de stoep gaan vegen? Hoe verzin je het. Wel weer een uitdaging voor heel werkeloos Nederland, ga zzp’er worden in sneeuwvegen. Nieuwe tijd, nieuwe beroepen. De gemeente strooit en schuift alleen doorgaande wegen en op aanvraag. Kan er niet eens een bouwbedrijf in “crisisnood”, de weg op om de rest van Nederland te schuiven en te strooien? Het straat abonnement?

En dan de vertrutting van Amsterdam. De horecaondernemers worden gecontroleerd op dronken mensen. Hoe verzin je het weer? Het bewustzijn ligt bij de mensen zelf! En gewoon meerijden met elkaar, doen wij ook altijd. En anders een taxi nemen als de busmaatschappij het laat afweten. En dan kom je nuchter uit de kroeg en dan moet je ook nog parkeergeld betalen in de nacht tot 2 uur. Dubbel gestraft…

We zijn doorgedraaid en zien het zelf niet meer. Voordat ik helemaal doordraai, ik neem even een weekje rust, heel bewust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1fLkFi

Please type the text above: