En de juiste leeftijd is…75!

Ik hoor en zie en voel de meest verschrikkelijke verhalen van mensen. Gelukkig zitten er ook leuke verhalen bij. Waar zijn toch al die mensen van zeventig jaar gebleven op onze mooie autowegen? Misschien angstig door de invallende winter? Nee, de oudere mens van rond de zeventig jaar is gewoon slim. Geen partij voor nodig. De keuring voor je rijbewijs gaat per 1 januari 2014 van de leeftijd zeventig naar vijfenzeventig jaar. Dus wat doe je dan als je geen zin hebt in een keuring ergens ver weg op je oude dag en voor het geld van de keuring, liever Sint geschenken koopt voor je kleinkinderen? Juist, je laat je rijbewijs verlopen en gaat er in het nieuwe jaar weer een aanvragen. Geweldig!

Mag dit? Ja, de gemeente moest het eerst even uitzoeken en de politie wist het in eerste instantie niet, maar het mag. Je mag alleen de rest van dit jaar niet de weg op, voor de meeste ouderen geen enkel probleem. Geweldig en wat heb ik gelachen! Dat is pas gedoogbeleid! En dat zo’n agent dan ook nog zegt: “echt niet gaan rijden hoor mevrouwtje.”

En nou niet gaan zeuren dat de wachttijd voor een nieuw rijbewijs lang is in januari, zeventig jarige mens, want de lol hebben jullie allang gehad!

Dit brengt mij nog op een verhaal van een jong iemand die een ochtend moest doorbrengen in een wachtkamer met allemaal oudere mensen. Ze werd gillend gek van al het geklaag. Ik ga er binnenkort eens een uurtje zitten als ik in de buurt ben, enig. Klagen als je tien minuten te vroeg binnen mag komen en klagen als je tien minuten te laat naar binnen mag. Ik verheug mij erop, bewust!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

X6sa

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>