De medicijnen drone

Van de week was in het nieuws een drone die pakjes kan bezorgen. Leuk gevonden maar ik zou hem persoonlijk inzetten voor de bezorging van medicijnen en snel ook voordat er doden vallen. Weer een mooi praktijkvoorbeeld, een die ook opgaat voor veel mensen in Nederland. Je woont in Vinkeveen en hebt in de nacht na 24.00 uur spoedeisende hulp nodig. Het ziekenhuis in Woerden waar je normaal heen moet is dan gesloten. Je moet uitwijken naar Nieuwegein. Als de oudere medemens zonder Tommietommie al in Nieuwegein aankomt… Openbaar vervoer  is geen optie want dat is er niet. Maar het kan nog leuker. Er kan eventueel een auto van de eerste hulp naar je toekomen. En als je dan met spoed medicijnen nodig hebt dan mag je die in de apotheek in Utrecht gaan halen midden in de nacht. Ik vernam laatst ook van iemand uit een ander gehucht dat die helemaal naar het AMC in Amsterdam moest voor medicijnen.

Persoonlijk zou ik zeggen: “laat mij maar liggen en kijken of ik de ochtend nog haal.” Als je geen geld hebt voor een taxi, geen kinderen of andere hulptroepen dan ben je het haasje. Hoe heeft het bewust zover kunnen komen in ons land?

Is er een oplossing? Jawel, de medicijnen drone. In elk dorp is wel een veldje waar nog geen bebouwing op staat, of een plein. Zet een stukje af voor de landing van de medicijnen drone. Je krijgt een telefoontje als de drone eraan komt en kunt hem opwachten als je zelf nog daartoe in staat bent. En anders een van je hulptroepen vragen om de medicijnen uit de drone op te gaan halen.

Kan de wetgeving hiervoor nu aangepast worden? In het belang van iedereen?

Ik ga nu bewust  even een kalmerend pilletje slikken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

rp3ZiW

Please type the text above: