Sint

Vandaag is het 5 december en sinterklaasfeest. Op mijn laatste avond op de gehandicaptensoos heb ik kleurplaten gemaakt met de cliënten. Zwarte Piet werd gewoon bruin gemaakt, heerlijk even geen gezeur hierover. Veel mensen die bij mij aan tafel zaten gaan met de nieuwe kabinetsplannen gekort worden of moeten aan het werk. De sociale werkplaatsen dreigen in zijn geheel te verdwijnen. Niet dat het daar nou zo leuk is, de werkdruk is ook daar hoog, hoor ik uit verschillende monden.

Ook erg raar dat mensen met een beperking of handicap, die niet in de sociale werkplaats werken maar bij een bedrijf, hun kerstpakketten moeten ophalen op de sociale werkplaats. Dit is vaak niet te doen voor de mensen omdat ze de reis niet alleen kunnen ondernemen en het pakket niet kunnen dragen. Een iemand had telefonisch al laten weten aan de werkplaats, het pakket dan maar aan de Philpijnen te schenken. Nu maar hopen dat men dit ook sociaal doet. Bewust nadenken ontbreekt het nog wel eens aan…

In 2026 moeten minstens 100.000 gehandicapten voor een werkgever aan de slag. Lees, over 13 jaar. De zorg gaat op de schop voor zover die dat nog niet was. Leuk Sint cadeau, wil je toch niet in je schoentje vinden.

Ik heb een leuke tijd gehad op de Soos als vrijwilligster en weer veel geleerd, mijn pad gaat een andere kant op.

Ik heb gisterenavond ook overgewerkt bij de Voedselbank, allemaal Sint cadeautjes inpakken voor de kinderen. Leuk dat de naam Stijn de meest voorkomende naam is bij de kinderen van onze Voedselbank. Het is hartverwarmend wat alle mensen en bedrijven hebben geschonken. En ook alle vrijwilligers die deze decembermaand hard werken om alle mensen te verwennen, mogen wel eens bewust genoemd worden, bij deze!

En alsof mensen bij de Voedselbank nog niet genoeg te lijden hebben, komt er ook nog een storm vandaag.

Het stormt overal en niet alleen buiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DFWl

Please type the text above: