Dolfijne dag

Vandaag in Harderwijk bij het Dolfinarium. Een dagje uit samen met een vriendin en twee kleine kinderen. Eigenlijk twee te kleine kinderen voor het dolfinarium. Het was goed dat we vrijkaartjes hadden voor drie personen en maar een keer de entree hoefden te betalen. Toch nog 7,50 euro parkeren en 25,50 euro entree dus totaal 33,00 euro. Stel je voor dat je geen vrijkaartjes zou hebben, dan is je portemonnee zich echt bewust van een dagje Dolfinarium.

Gelukkig waren er meerdere te kleine kinderen, die de speeltuin leuker vonden dan alles wat met dolfijnen en andere dieren te maken had. Wij zijn ons er in ieder geval bewust van geworden dat je beter met kinderen vanaf ongeveer de leeftijd van 8 jaar erheen kunt gaan. Maar wij als volwassenen, die ook nog kinderlijk gedrag vertonen, vonden het prachtig.

De show, Droomwens, in de DolfijndoMijn vonden we gelukkig allemaal  prachtig.

Het was een leuke dag en zo op het oog, was er in dit park niets te merken van de economische crisis. Het was lekker druk met bezoekers.

Opvallend was wel dat toen we in de rij stonden bij het DolfijndoMijn er een erge stank hing en later ook bij de patattent. Nee, geen vislucht maar een teerlucht. Ik ben even navraag gaan doen en dan krijg je altijd weer meer informatie dan waar je om gevraagd hebt, erg leuk. De teerlucht kwam waarschijnlijk van een dichtbij gelegen asfaltinstallatie af en het personeellid had de lucht niet waargenomen. Wij gelukkig wel.

De medewerkster wist nog wel te vertellen dat er asbest vlakbij het park ligt wat nog geruimd moet worden. Ja, want er moeten allemaal nieuwe huizen komen. Even opgezocht en dit klopt inderdaad. Gaat over de voormalige asbestfabriek Asbestona. De grond moet gesaneerd worden voor de bouw van een nieuwe woonwijk. Juridisch gehakketak tussen de vorige grondeigenaar, de gemeente Harderwijk en de sloper. Om een lang verhaal kort te maken, het ligt dus stil. Het gaat allemaal over geld en het kost allemaal ook geld.

Ook toevallig, de Onderzoeksraad voor Veiligheid begint met een onderzoek naar het Harderwijkse visbedrijf Foppen. De raad wil weten hoe het bedrijf is omgegaan met het risico op de uitbraak van salmonella waardoor de afgelopen weken ongeveer duidend mensen ziek van zijn geworden. (En waarschijnlijk drie mensen zijn overleden.)

Pas las ik ergens dat dolfijnen kunnen praten.

Misschien kunnen ze mij een keer vertellen hoe ze het vinden om in Harderwijk te wonen?

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Ll0Rh

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>