De praktijkles

Ik was afgelopen weekend even in Hoofddorp en omgeving. Ik kreeg een mooi bewust praktijkvoorbeeld in de Vomar vestiging daar. Vanwege een huurcontact waar ze voorlopig niet vanaf komen, zitten ze vast aan een groot winkelpand. Je kunt hem leeg laten staan maar de Vomar heeft er een outlet van gemaakt. Twee man bij de kassa waar ze niet veel hoeven te doen. En allemaal pallets vol met aanbiedingen. En als je zo de huur voor de komende tijd kunt betalen dan is dat mooi meegenomen. Of het klopt is een ander verhaal, ondernemen wordt zo niet aantrekkelijk met lange huurcontracten.

Bij de Hema een ander mooi live stukje. Een jonge dame sprak een beveiligingsmedewerker aan over een eerder voorval in de winkel. Ik begreep uit haar woorden, dat zij vond, dat zij onterecht wegens haar huidskleur ergens van beschuldigd was. Er loopt een klacht op het hoofdkantoor. Erg mooi was dat zij de woorden sprak dat zij hem vergeven had voor zijn gedrag. De beveiliger reageerde totaal niet op haar woorden. Erg dapper van haar om de man aan te spreken op zijn gedrag. Zij kwam speciaal naar de winkel toe, om haar gevoelens uit te spreken. Wat de man er mee doet is aan hem, zij is het kwijt. Zonder de hele gebeurtenis te kennen, ik was bewust onder de indruk.

Bij de ijsbaan verkochten ze friet met 28 verschillende soorten sausjes. Hier beginnen mijn hersens altijd van op hol te slaan. Hoe moeilijk maken we het weer? Wat is er mis met twee sausjes?

Echt leuk was het gratis vermaak bij Schiphol-Rijk waar alle auto’s omdraaiden vanwege het missen van de nieuwe afslagen. Er staan grote borden met navigatie uit en gelijk breekt de paniek uit. Borden lezen is moeilijk als je geen tommietommie hebt en als iets wat altijd zo was, opeens heel anders is… De eerlijkheid gebied mij om te zeggen dat ik het bord Aalsmeer met pijl naar links en naar rechts ook niet snap. Je moet daar gewoon naar links. Dan vraag ik mij weer af of een man of een vrouw die nieuwe borden heeft bedacht…  Wie het weet mag het zeggen.

Verder nog de film Mannenharten gezien, erg leuk gedaan. Leef en heb lief, bewuste aanrader!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

qYM7pw

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>