Einde 2013 deel II

Ik kijk voor mijzelf ook altijd even terug het afgelopen jaar in. Niet te lang maar om te kijken of ik er iets van geleerd heb en of ik dingen anders kan gaan doen. Nou heb ik het geluk dat ik heel veel mensen om mij heen heb, die mij een spiegel voorhouden van hoe dingen anders kunnen en leuker kunnen en allerbest kunnen. Wat ik ermee doe is aan mij. De afgelopen maand kreeg ik te horen: “kom van start af, je hebt de hersens, de woorden, de tools en je kunt het”.  Het jaar 2014 zal het leren of ik van start af ga komen. Het is zoals het is en het komt zoals het komt.

Het was voor mij een jaar met een echtscheiding, nieuwe woning, nieuwe tijdelijke baan, ongelukken en nieuwe mensen om mij heen. Ik ben heel dicht bij mijzelf gekomen en ik ben blij met mijzelf zoals ik ben, gewoon Ingrid. Ik heb geleerd om dingen af te sluiten en te vergeven en de pijn en het verdriet een plekje te geven. Ik heb de moed gevonden om nog naar een plek toe te gaan volgend jaar en dan is het goed. Haat en woede komen niet meer in mijn huis en in mijn vriendengroep, ik heb de grens getrokken. Ik maak ontzettend veel plezier en ik help heel veel mensen. Het verdriet van alle mensen om mij heen, de oneerlijkheid, in de wereld zal ik nooit een plekje kunnen geven en waar mogelijk zal ik voor hen blijven strijden en helpen. Ik ben rijk met alle vrienden om mij heen en dat is meer waard dan alles wat materiële zaken betreft. Happiness is the truth.

Ik blijf schrijven over alles wat mij verbaasd en alles wat ik bewust voel, hoor of zie, omdat het leuk is! Er zijn heel veel mensen die het bovenstaande niet kunnen, door omstandigheden. Ik krijg veel reacties dat de mensen zich thuis voelen met wat en waarover ik schrijf. Het boeit mij ook niet hoeveel mensen het lezen en of je het eens of oneens bent met wat er staat. Als ik er iemand mee help is het goed. Het maakt mij niet uit wie je bent of wat je doet of over hoe je leeft, ik probeer begrip te hebben voor iedereen.

Ik leef en probeer bewust te leven, vreedzaam en in alle vrijheid.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

A6ft

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>