Einde 2013 deel I

Wat is mij opgevallen in 2013. Een punt om zeker nog even neer te schrijven zijn de ouderen. Dat de mensen steeds ouder worden, gaat samen met het gevolg dat ook hun kinderen steeds ouder zijn. De kinderen van ouderen van rond de negentig jaar zijn ook dikke vijftigers. Vijftigers met al hun zorgen en lichamelijke kwalen van dien. Heel veel ouderen hebben geen kinderen die voor ze zorgen. Toch zou je er als kind eens bij stil kunnen staan, om toch een keer eens wat tijd in te ruimen voor je alleenstaande vader of moeder. Ga eens boodschappen samen doen of maak een uitje met ze. Ik kom heel veel ouderen tegen die dat heel graag zouden willen maar te eigenwijs zijn om dit uit te spreken tegenover hun kinderen. Bewust geworden van dit jaar.

En ook de geestelijke gezondheidszorg was al een groot probleem maar neemt schrijnende vormen aan. Er lopen simpelweg meer debielen op straat rond dan dat er geholpen worden. Ook de mensen zelf maken elkaar soms zo het leven zuur met onwaarheden dat de zorg er al een jaar taak aan heeft om de juiste versie voor de rechter te brengen. En er worden maar mensen ontslagen in de zorg. Ik verneem en zie bewust verhalen in de praktijk waar mijn broek van afzakt. Al het personeel met het hart op de juiste plaats in de zorg, zien hoe het wel kan maar staan machteloos. En juist dat personeel stapt uit de zorg of ze draaien zelf door. Bewust geworden van dit jaar.

En verder alle kinderen. Een stel gaat een baby adopteren en schrijven de baby nu al in voor de crèche. Je bent echt niet goed bij je hoofd. Waarom adopteer je dan een baby, voor jezelf? Leuk als je uit je werk komt en er is iets om op te halen en in bad te stoppen? Neem een vis of zo, wel eten geven a.u.b. en water verschonen. Eigenlijk gaat alles al mis bij de hechting van een kind. Ik zie en ik verneem het om mij heen. Dat ouders bij de crèche vragen wat hun kind leuk vindt om te doen, ga je schamen. Als je niet voor jezelf kunt zorgen, ga dan eens goed bewust nadenken of je wel voor een kind kunt zorgen. Een kind kost tijd en je laat een kind niet op straat zwerven. Bewust geworden van dit jaar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

R7XRNV

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>