Leren

Gisteren had ik een gesprek met iemand over zijn werk. Op zijn werk worden nu gesprekken gehouden met het personeel, over wat te doen bij ontslag. Gesprekken die jou als personeelslid laten inzien dat er meer is dan je huidige baan. Wat zou je leuk vinden om te doen en waar ben je goed in en wat zou je nog willen leren. Deze gesprekken bereiden je een beetje voor op het leven na je ontslag. Laatst hadden wij iemand als invaller bij de Voedselbank die ook ontslagen was en in de put zat. Na een middag bij onze Voedselbank zag hij het leven weer zonniger in, het kan altijd erger… Toch is het zo dat iedereen eens na zou kunnen denken over wat leuk is om te doen. Het is de oplossing om de werkeloosheid terug te dringen. Is het wel zo leuk om thuis op de bank te hangen in een uitkering? Is het niet veel leuker onder de mensen? En kun je niet wat inleveren op salaris. Misschien kun je eens naar jezelf kijken en wat je nog zou willen in het leven? Ik vernam ook dat een boer geen mensen kan vinden om bessen te plukken. Zou je niet eens bessen kunnen gaan plukken? Lekker in de buitenlucht en bezig samen met collega’s. Niets moet, maar anders denken zou voor veel mensen wel eens goed zijn. In deze tijd is niets zeker en je kunt in vroeger blijven hangen maar ook eens een andere kant op kijken. Ontslag kan ook een positieve wending zijn in je leven.

Ik hang niet in vroeger, ik kijk er wel op terug om er van te leren voor de toekomst en omdat het leuk is om te analyseren en wijzer te worden.. Zo heb ik op vakantie wat boeken gelezen. Wellink aan het woord en Albert Heijn. Twee verschillende levensverhalen, erg mooi. En je kunt pas achteraf zeggen of je het goed hebt gedaan en dan nog is het moeilijk. Eigenlijk zet iedereen zijn beste beentje voort in het leven. Wel opvallend dat veel om geld draait in het leven. Levensgeluk is nog altijd niet te koop.

Ik sprak ook van de week met iemand over de macht van de journalistiek. Iemand kapot schrijven terwijl het verhaal totaal anders is, bewust of onbewust. De macht van mensen kan ook een verkeerde kant op gaan, heel verkeerd.Geen respect meer voor de menselijke waardigheid. Niets is wat het lijkt.

Nederland, de wereld, zijn we nog in staat om te veranderen?

Een andere weg, welke?

En niet geheel onbelangrijk, wie durft?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRih

Please type the text above: