Nog even en Burgerforum-EU

Ik had het gisteren over controleren en ik filosofeer hier vandaag nog even op door, gewoon omdat het leuk is. Als ik denk aan onze Voedselbank dan kan ik daar ook weer een paar mooie praktijkvoorbeelden van gebruiken. Zo kregen wij een hele grote partij bonbons en chocolade van een bedrijf. Mooi en lekker, absoluut niets mis mee. Lees vooral, niets mis mee. Als je goed naar de bonbons keek dan waren ze qua vorm niet 100% en dus na controle afgeschreven. De smaak was desondanks geweldig, helemaal niets mis mee. Als je deze bonbons in zakjes zou doen als ondernemer en je verkoopt ze voor een euro in de winkel, is dat dan niet goed? Is het erg?

Zo ook alle chocoladeletters die over waren van de Sinterklaas. Afgeschreven en naar de Voedselbank. Je zou ze ook uit de doosjes kunnen halen en er zakjes met chocolade brokken van kunnen maken. Met de smaak is niets mis. Ik heb ondernemers gezien die dit wel doen. De knop moet bij de mensen even om, van uiterlijk naar smaak.

En dan de grapefruits die wij een keer kregen bij de Voedselbank, zagen er niet uit en net tegen verrotten aan. Ook bij de Voedselbank bleven ze liggen. Ik heb ze toen allemaal uitgeperst en had er liters sap van, niets mis mee en erg lekker. Bewust.

Wie controleert wat wij weggooien met zijn allen? Gaan we voor hoe een product, etenswaar, eruit ziet, of gaan we voor smaak?

Zo ken ik ook het verhaal van een bakker die oud brood verkoopt. Dus brood van de vorige dag, tegen een lage prijs. Het probleem dat bij hem ontstaat, is dat de mensen alleen nog maar voor het oude brood komen. Ook  mensen die wel vers brood kunnen betalen. De kunst is dan om je andere producten aan te prijzen zodat ze meer meenemen. Leuke nadenkertjes. Overigens werkt het bij mij niet, ik irriteer mij mateloos bij de bezinepomp als ik ga afrekenen. Of ik verder nog iets nodig heb? Ik kan zelf nadenken en heb de vraag niet nodig. Commercieel gezien, ik begrijp de vraag wel…

En dan zo’n doos, vol met nieuw bewijsmateriaal die over het hoofd is gezien bij een zeden verdachte in ons landje. Controleert dan niemand de woning goed? Geen lijk uit de kast maar een doos uit de kast, ik vind het humor.

Nou genoeg voor vandaag er zijn belangrijkere dingen. Vanavond na 10 maanden is het dan zover. In de Tweede Kamer komt de sluipende overdracht van de Nederlandse bevoegdheden aan Brussel ter sprake met dank aan Burgerforum-EU! Bewust iets om even te volgen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

ziaN

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>