Orde

De initiatiefnemers van het Burgerforum werden bedankt en dan gaan we over tot de orde van de dag. Kort door de bocht, hier kwam het eigenlijk op neer gisterenavond. Overgaan tot de orde van de dag… De orde in de wereld, de orde in Europa en wat dichterbij, de orde in Nederland. Nog nooit is de orde handhaven overal zover te zoeken geweest. Orde: toestand waarin alles bewust zo is of gaat als bedoeld. Joh, dus alles is bewust zo gepland en bedoeld en waar maken we ons druk over met zijn allen?

Ik liep van de week nog door een druilerige winkelstraat en weer een winkel gesloten en een ander die opheffingsuitverkoop aan het houden was. In de andere winkels was het leeg of je kon de klanten op een hand tellen. Het verbaasde mij nog dat er niet wat meer mensen op straat liepen. Waar zitten al die werkelozen in Nederland, thuis?

En zo kwam ik ook bij een oude vrouw die om 12.30 uur nog in haar nachthemd zat, allang klaar om opgefrist te worden maar er kwam maar niemand. Ook in de gehandicaptenzorg staan twee man personeel op een grote groep bewoners en mag je blij zijn als je voor de lunch aan tafel zit. In de zorg nog steeds mensen die ontslagen worden op een hele nare manier.

Mensen die graag naar een verzorgingshuis willen en niet in aanmerking komen. Bejaardenhuizen die gaan sluiten en geen nieuwe mensen meer aannemen. Indicaties die niets zeggen. Ouderen die zich bewust laten vallen zodat ze zeker zijn van een plekje in een verzorgingshuis.

Waar maken we ons druk om met zijn allen. Alles is bewust dik in orde in ons land, in Europa en in de wereld.

Zo, ik ga weer heel blij, over tot de orde van de dag.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

oclp

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>