Spaarpotje is terug!

Ik hoor steeds meer mensen om mij heen over spaarpotjes aanleggen. Ik had vroeger ook een spaarpotje, een metalen ding dat alleen geleegd kon worden met een sleuteltje bij de bank. Ik kreeg af en toe iets voor in mijn spaarpot van een oom of tante. En met het tonen van je schoolrapport was ook altijd wel geld te verdienen. Een keer in het jaar ging je dan met je spaarpotje naar de bank toe en werd de spaarpot geleegd. Volgens mij kreeg je dan ook nog een cadeautje. En het werd dan met pen bijgeschreven in een rood of oranje spaarbankboekje. In deze tijd ondenkbaar.

Ook had je de zilvervlootrekening. Tussen je 15e en 20e jaar kon je hier een bedrag op zetten en aan het einde kreeg je dan een premie van 10% van het spaartegoed. En zo had je een aardig spaarcentje op je 20e jaar. Eventueel voor het gaan behalen van je rijbewijs, auto kopen, brommer kopen, je uitzet kopen en voor de eerste aanbetaling voor een koophuis.

Nu zie je dat diverse banken weer terug komen met spaarrekeningen. Ook de naam zilvervlootrekening is weer terug van weggeweest.

Om de economie te stimuleren moeten we met zijn allen geld uitgeven, maar toch zie je op dit moment dat iedereen aan het sparen is. De spaarpot is weer terug van weggeweest! Een spaarvarken of geldpijp, het is er allemaal.

Je kunt een spaarpotje aanleggen voor uit eten gaan, film bezoek, uitgaan, kleding, huis, sporten, rijbewijs halen en nog tal van andere dingen. Ik hoor steeds meer jongeren om mij heen die dit soort potjes hebben aangelegd, gewoon omdat alles zo duur is. De sport is dan wel om met je handen uit je spaarpotjes te blijven voor andere dingen. Met geld op een bankrekening vang je nog iets van rente en thuis in je potje niet.

Maar het is goed om je bewust te zijn van dat je voor iets kunt sparen. Het geeft ook een veel beter gevoel als je zelf iets bij elkaar hebt gespaard dan dat je er geld voor geleend hebt. En geld lenen is altijd duur, wat ze je ook beloven!

Al begin je maar met alle 0,05 en 0,10 muntjes in een spaarpotje te doen. Moet je aan het einde van het jaar eens kijken en dan zul je zien dat je een aardig bedrag bij elkaar hebt gespaard.

Het spaarpotje is weer terug!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

7rvMj

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>