Dag van de stilte

Nou heb ik het niet zo op al die themadagen, maar toevallig las ik dat het vandaag de dag van de stilte is. Voor mij is stilte vrede en even mijn hoofd leeg maken.

In Spijkenisse zijn vier mensen gewond geraakt, waarvan twee ernstig. Steekpartij om een gestolen telefoon.

Overval op casino in Beverwijk, personeel bedreigd met een mes.

Een conducteur is bewusteloos geslagen in zijn eigen trein omdat hij iemand uit de trein zette die geen kaartje had.

Bij het lezen van het bovenstaande wordt ik inderdaad even stil vandaag.

Er waren nog meer mensen vandaag die niet stil wilden zijn. Er was een onderzoek Joris D. protest in Den Haag. Joris D. is een Nederlandse topambtenaar. Hij wordt al jaren beschuldigd van kindermisbruik en hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden hiervoor. Er schijnt nu genoeg feitelijk materiaal tegen hem te zijn om een rechtszaak te starten. Dit zou ook weer een unicum zijn voor in ons landje. Er waren zo’n 100 mensen die in een vriendelijke en vreedzame protestmars naar het huis van Joris D. wandelden in Den Haag. De organisatie was in handen van JDTV, Occupy Den Haag en Anonymous. Ik heb het even gevolgd via livestream op Argusoog.

Kindermisbruik, ja daar wordt ik ook weer even stil van vandaag.

Dan maar even naar het bos toe. Wandelen door het bos en met mijn laarzen door de bladeren heen ploeteren. Prachtige mooie herfstkleuren en de zon schijnt tussen de bomen door. Af en toe hoor je een hond blaffen of een kinderstem in de verte klinken. Een groet naar de mensen die je ontmoet in het bos. Een paard met huifkar die voorbij komt. Vogels dieĀ langs je hoofd scheren.

Het bos, alleen daar kon ik de stilte even vinden vandaag.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

ivaouD

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>